Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin çok bulutlu; Edirne ve Kırklareli çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay,Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli,Çorum ve Amasya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvveti yer yer fırtına (50-80 km/s), Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay,Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli,Çorum ve Amasya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvveti yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/s), Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, kuzey ve iç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber