TDV burs ve eğitim yardımı sonuçları açıklandı

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl 22 bin 298 öğrenciye burs ve eğitim yardımı verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2015 11:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
TDV burs ve eğitim yardımı sonuçları açıklandı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), bu yıl 22 bin 298 öğrenciye burs ve eğitim yardımı verecek.

TDV'den yapılan açıklamada, 33 bin 500 müracaattan şartları tutan 22 bin 298 öğrencinin burs ve eğitim yardımı almaya hak kazandığı belirtildi.

Vakfın, geçen yıl 15 bin 526 öğrenciye 7 milyon 21 bin 750 lira burs ve eğitim yardımı verdiği anımsatılan açıklamada, ayrıntılı bilgiye "uniburs.diyanetvakfi.org.tr" adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

Açıklamada, vakfın, burs verdiği öğrenci sayısını her geçen yıl artırdığına işaret edilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Eğitim yardımının yanı sıra vakfın misyonu doğrultusunda sağlıklı din anlayışına sahip ve İslam'ın temel konularında bilgili, tıp, mühendislik gibi kendi alanlarında İslami esasları dikkate alarak analizler yapabilecek, ülkenin ve kurumların ihtiyacı insan kaynağının yetişmesi için çalışıyoruz. Bu yıl da başarılı 2 bin 164 öğrenciye burs vereceğiz. Burs verdiğimiz öğrenciler, onlar için hazırlanılan özel programlara katılmaları ve yıl sonunda ise makale yazarak bir yıllık çalışmalarını özetlemeleri gerekmektedir."

Şehit ve gazi yakınıyla engelli, yetim ve öksüz 600 öğrenciye 100 lira verileceği aktarılan açıklamada, "Özel destek başarı bursu kapsamında imam hatip lisesi mezunu veya hafız olan mühendislik, mimarlık ve ilahiyat fakülteleriyle ilahiyat alanında yüksek lisans yapan öğrencilere 8 ay boyunca 300 lira, ilahiyat alanında doktora yapanlara 12 ay boyunca 500 lira, Diyanet Vakfının yurtlarında kalan 588 öğrenciye ise 'yurt destek bursu' kapsamında 8 ay süreyle aylık 100 lira burs verilecek" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, vakfın yurtlarında kalıp burs kriterlerine uymayan 746 öğrenciyle TDV'nin burslarına başvuran Diyanet İşleri Başkanlığı ve vakıf çalışanlarının çocuğu olan ve üniversitelerde okuyan 19 bin 546 öğrenciye bir defaya mahsus 250 lira eğitim yardımında bulunulacağı vurgulandı.

-"Bağış yapanların hassasiyeti gözetiliyor"

Vakfın, İslami ilimlerde altyapısı bulunan, ülkenin ve kurumların ihtiyacı olan, öz güveni yüksek insan kaynağının yetişmesi ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim alması için çalıştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vakfımıza bağış yapan vatandaşlarımızın da hassasiyetini gözeterek başarılı öğrencilere burs veriyoruz. Kendini geliştiren, yeniliğe açık, bilgili ve öz güveni yüksek bu öğrencilerin gelecekte ülkemize ve kurumlarımıza hizmet edeceğine inanıyoruz ve bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber