Kayıp liseli kız, polis olmaya hazırlanıyordu

Antalya'nın Aksu ilçesinde kaybolan 17 yaşındaki lise öğrencisi Safiye Turan'dan 5 gündür haber alınamaması aileyi perişan etti. Polis olmayı çok istediği ve sınavlara hazırlandığı öğrenilen 11'inci sınıf öğrencisi Turan'ın derslerinde çok başarılı olduğu kaydedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2015 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kayıp liseli kız, polis olmaya hazırlanıyordu
Altıntaş Mahallesi'nde yaşayan Turgut Turan ile Gülşen Turan çiftinin kızları Safiye Turan (17), geçtiğimiz pazartesi sabahı saat 06.30da okuluna gitmek üzere annesi ile evden ayrıldı. Otelde çalışan anne servisine, Safiye Turan ise okuluna gitmek üzere 511 numaralı minibüse bindi. Kepez ilçesindeki Metin Çiviler Anadolu Lisesinde okuyan Safiye, aktarma yapmak için meydanda indi. Ancak Safiyenin okuluna gitmediği Aksuya gelen bir otobüse öğrenci kartını okuttuğu belirtildi. Pazartesi günü sınavı olan Safiyenin okula gelmemesi üzerine öğretmenleri aileye haber verdi. Aile kızlarını telefonla aradı ancak ulaşamadı. Safiyenin arkadaşlarını da arayan aile kızlarından bir haber alamayınca durumu polise bildirdi. Aile kızlarının kaçırılmış olabileceği üzerinde dururken, gören ve duyanların polise bildirmesini istedi.

BABAANNE MÜBAREK KANDİLDE HAYIRLI HABER BEKLİYOR
Safiyenin kaybolma haberleri üzerine, yakınları ailenin evine akın etti. Torununa ismini veren 60 yaşındaki babaanne Safiye Turan, mübarek kandil gününde müjdeli bir haber verilmesini istedi.

"SAĞ OLDUĞUNU BİLEYİM, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM"
Kızıyla pazartesi günü sabah evden çıktıklarını belirten anne Gülşen Turan, "Ben servise, kızım otobüse bindi. Ondan sonra öğle saatlerinde öğretmenleri kızımın okula gelmediğini bildirdi. Telefonla aramamıza rağmen Safiyeye ulaşamadık. Birkaç sonra Safiyenin telefonu kapandı. Bir daha haber alamadık. 5 gündür hiç haber alamadık. Sadece otobüse biniş kartından AC03 otobüsüne bindiğini öğrendik. Sadece otobüs kartından giriş çıkışları var. Çok üzgünüm. O benim kızım, gelsin ben onun sadece sağ olduğunu bileyim. Başka bir şey istemiyorum şeklinde konuştu.

"ŞÜPHELENECEK BİR ŞEY GÖREMEDİM"
Safiyenin arkadaşları ve öğretmenleri kızının yanlış bir davranışını görmediklerini söylediklerini dile getiren anne Gülşen Turan, "Kızımın dersleri çok iyiydi. Pazartesi günü sınavı vardı. İyi hazırlanmıştı. Kızımda şüphelenecek bir durum göremedim. Belki baskı altında kalmış olabilir. Kızımın kötü insanlarla görüştüğünü sanmıyorum. İşi gücü derslerine çalışmaktı. Hafta sonu bile derslerine çalışırdı. Hedefi polis olmaktı. Ona göre boyunu ve kilosunu ayarlıyordu.Seneye polislik sınavına girecekti.Sadece okumak istiyordu" ifadelerine yer verdi.

"GİTMEDİĞİMİZ, ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI"
Torunun okula gitmek için evden çıktığını aktaran Safiye Turan, şunları söyledi:
"Ama okuluna varmıyor. Okuldan öğretmenleri oğlumu arıyor. Safiye okula gelmedi diye.Oğlum tüm araştırmalarını rağmen Safiyeye ulaşamıyor. Telefonunu açmıyor. Safiye, başkasının telefonundan arkadaşını arıyor, Babam benim okula gelmediğimi nereden biliyor? Nereden öğrendi? diye sormuş. Arkadaşı da öğretmenin söylediğini söylüyor. Ondan sonra Safiye, telefonunu ve sosyal paylaşım sitesini kapatıyor. Kızım sır oldu.Gitmediğimiz çalmadığımız kapı kalmadı."

"HERKES BİZE DUA ETSİN"
Torunun Antalya içinde görüldüğünü duyduklarını ifade den Safiye Turan, "Herkes bize dua etsin. Yavrumuz bulunsun. 5 gündür, kayıp, yemeden içmeden kesildik. Perişanız. Hayatından endişe ediyoruz. Bulunmasını istiyoruz" dedi.

"YAVRUMU BULUP GETİRSİNLER"
Safiye Turanın anneannesi Sare Erdoğan ise, gözyaşları içinde torunun 5 gündür kayıp olduğunu hatırlatarak, "Yavrumu bulup getirsinler. Haber alamıyoruz. Sadece bir haber getirsinler" dedi.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğünün Safiyeyi arama çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber