Yerel gazete okuyan ve okutanlar çeyrek altın kazanacak

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünün "Gazete Oku-Çeyrek Altın Kazan" projesi kapsamında yerel gazetelerin okunurluğunu teşvik etmek amacıyla en fazla gazete okutan ve okuyana çeyrek altın verilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2015 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerel gazete okuyan ve okutanlar çeyrek altın kazanacak

Basın İlan Kurumu (BİK) Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünün "Gazete Oku-Çeyrek Altın Kazan" proje ile yerel gazetelerin okunurluğunun artırılması ve kahvehanelerin asıl kuruluş gayesine kavuşturulması hedefleniyor.

Proje kapsamında oluşturulacak ekip, her ay kahvehaneleri gezecek ve buradaki yerel gazete sayısına bakacak. En fazla yerel gazete satın alan kahvehaneci, çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

En fazla gazete okuyan kişinin belirlenmesi için ise o gün okuduğu gazetenin manşeti, bir köşe yazarı ve dikkatini çeken bir haber sorulacak. Sorulara doğru yanıt veren kişi, çeyrek altının sahibi olacak.

Proje, kentte bulunan 10 yerel gazete sahibi tarafından da destek gördü.

Kocatepe Gazetesi'nin sahibi Sezer Küçükkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın son derece yararlı olacağını söyledi. Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan'ın kentteki yerel gazetelerin okunurluğunu ve tirajını artırmaya yönelik projesini desteklediklerini ifade etti.

Projenin diğer illere örnek olmasını dileyen Küçükkurt, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde hem yerel hem de yaygın basında tirajlar giderek azalıyor. İnternet, televizyon ve diğer iletişim araçları, haberciliğe değil ama basılı medyaya zarar veriyor. Biz de bu zararı en aza indirmenin gayreti içindeyiz. BİK'in çalışmasının amacına ulaşacağına inanıyoruz. İlerleyen dönemde, diğer illerdeki meslektaşlarımıza da örnek olacağını düşünüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber