Tek laparoskopi ameliyatı ile fıtıklarından kurtuldu

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Hastanesi'nde 50 yaşındaki hasta hem iki taraflı kasık fıtığı hem de göbek fıtığı için ameliyat masasına yattı, Laparoskopik İnguinal Herniografi ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2015 10:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Tek laparoskopi ameliyatı ile fıtıklarından kurtuldu

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Hastanesi'nde 50 yaşındaki hasta, Laparoskopik İnguinal Herniografi ameliyatı ile hem iki taraflı kasık fıtığı hem de göbek fıtığından kurtularak sağlığına kavuştu.

İzmir Kuzey Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vilaydin Yaman geçtiğimiz günlerde kasık ağrısı şikayeti ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH. Genel Cerrahi polikliniğine başvurdu, yapılan incelemelerde iki taraflı kasık ve göbek fıtığı tespit edildi.

Laparoskopik İnguinal Herniografi tekniği uygulanması öngörülen hastanın, monitör ekran eşliğinde 2,5 saat süren operasyonla göbek deliğinden girildi, önce sağ kasık fıtığı sonra sol kasık fıtığından ameliyatı yapıldı.

Aynı seansta üç fıtığından da kurtulan Vilaydin Yaman, sağlığına kavuştu.

Laporoskopik ameliyatların avantajlarını değerlendiren ameliyat ekibinin başkanı Dr. Enver Tekin "İki taraflı fıtık ameliyatları genelde açık yapıldığı için hastada şiddetli ağrı ve kasıklarda uzun süreli gerginlik hissi oluşturuyor. Bu teknikte ise hastada herhangi bir ağrı hissi olmuyor. Uyandıktan sonra normal yürüyebiliyor ve çok kısa bir süre sonra normal yaşantısına dönebiliyor" ifadelerini kullandı.

Hasta Vilaydin Yaman sağlığına kavuşmaktan duyduğu mutluluğu "İki yıldır yaşadığım sıkıntılardan kısa sürede kurtuldum, başta doktorum olmak üzere tüm ekibine çok teşekkür ediyorum" sözleriyle anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber