MİT görevlileri Astsubay'ı nasıl kurtardı?

Kilis'te kaçakçıları kovalarken Suriye sınırında alıkonulan Astsubay Özgür Örs günler sonra kurtarıldı. Örs'ün cep telefonu sinyaline ulaşan MİT, 92 saat uykusuz takiple mutlu sona ulaştı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT görevlileri Astsubay'ı nasıl kurtardı?

Suriye tarafına geçmesinin ardından herkesin merak ettiği isim Astsubay Özgür Örs'ün dün sabah Ankara'ya, ailesinin ise Balıkesir'e gittiği öğrenildi. Ankara'da olayın oluş şekli ve Suriye'de yaşadılarını anlatacağı öğrenilen astsubayın, daha sonra ise ailesinin yaşadığı Balıkesir'e gideceği bildirildi.

Lokman HAPPANİ-KİLİS

Kilis Öncü Piyade Hudut Karakol Komutanlığı'nda görevli Astsubay Özgür Örs'ün 1 Ocak saat 21.00 sıralarında kaçakçıları kovalarken ortadan kaybolmasıyla başlayan 92 saatlik kurtarma serüveninin detayları ortaya çıktı. Kaçakçıların peşinden mayınlı bölgeyi geçen Astsubay Örs silahlı bir grup tarafından etrafını saran alı konuldu. Sınırdaki nöbetçi askerlerin bildirmesinin ardından TSK ve MİT alarma geçti.

TELEFON SİNYALİNE HAVADAN TAKİP

Sınır hattında hemen İHA'lar gönderildi. Astsubay Özgür Örs'ün cep telefonu sinyalleri hemen takibe alındı. Kaçırılan Astsubay Özgür Örs'ün iki saat sinyal veren telefonunda Suriye'de önce Halep'in kuzeyindeki bir köyde tutulduğu belirlendi. Yapılan değerlendirmede sınır ötesi bir operasyon söz konusu olmadı. Kurtarma operasyonunun tıpkı Musul'da kaçırılan 49 rehinenin kurtarıldığında olduğu gibi 'tereyağından kıl çeker gibi' olması kararlaştırıldı. Örs'ü takip eden MİT Suriye'deki yerel kaynaklarını da kullanarak kaçırılan Astsubayın en son Telabyad'da bir bölgeye götürüldüğü tespit edildi.

Kan akmadan kurtuldu

Kurtarma operasyonunda görevlendirilen MİT mensupları Suriye'de aşiretleri de devreye sokarak temaslara başladı. Astsubay Örs'ü kaçıran silahlı kaçakçı grup gittikçe daraltılan bir çembere alındı. 92 saat hiç uyumayan MİT görevlileri sonunda Astsubayı kurşun sıkmadan teslim aldı. MİT görevlileri tarafından Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na getirilen Örs'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber