'Üçüncü çocuğa 600 lira yardım'

Başbakan Davutoğlu'nun şu sıralarda açıkladığı yeni düzenlemeye göre üçüncü çocuk için 600 lira yardım verilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2015 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Üçüncü çocuğa 600 lira yardım'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, aile ve nüfusun korunması programını açıklıyor.

"Kadınlarımızın üzerindeki yükü almak ve kadınlarımıza destek olmak amacıyla bir dizi düzenleme yapmayı planlıyoruz" diyen Davutoğlu, şu bilgileri verdi:

"Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin derece kademe ilerlemesinde değerlendirilmesini sağlayacağız. Bugüne kadar bu sürelerde derece kademe ilerlemesi yapılamıyordu. Bu yeni düzenlemeyle kadınların borçlanma yapmadan derece ve kademe ilerlemelerin yapılmasını sağlayacağız.

Erkeklerin askerlikten kazandıkları hak gibi kadınlar da doğumda aynı hakka sahip olacaklar. Nasıl erkekler askerliklerinde geçirdikleri sürede bu haktan istifade ediyorlar kadınlarımızın da doğum nedeniyle aynı haklardan istifade etme hakkına kavuşacaklar.

İkincisi, doğuma bağlı yarı zamanla çalışmalar konusunda düzenleme yapacağız. Analık izni bitiminden sonra ilk çocuk için iki ay, ikinci çocuk için dört ay, üç ve üzeri çocuklar için altı ay olmak üzere yarı zamanlı çalışma imkanı getireceğiz. Tam ücret alarak yarı zamanlı çalışacaklar.

Her bir anneye, doğum yaptığı anda devletimizden bir doğum hediyesi olarak, ilk çocukta 300 lira, ki bu yarım altın karşılığı oluyor takriben, ikinci 400, üçüncü çocuk ise 600 lira doğrudan anneye doğum yaptığı anda bir yardım ulaşacak. Tabiri caizse, anneye ve bebeğe ilk altını devlet takacak.

Çocuk okul çağına gelene kadar ebeveynlere kısmi süreli çalışma izni hakkı getireceğiz. Buradaki fark şu: Çocuk 5,5 yaşına kadar, 'ben çocuğumla kalmak istiyorum, eğitimiyle ilgilenmek istiyorum, onu eğitime

hazırlamak istiyorum' diyen annelere, ebeveynlere 30 saate kadar kısmi çalışma hakkı getireceğiz

Kreş ve bakımevleri vergi teşviklerinden istifade edebilecek. Böylece çalışan kadınların çok daha iyi şartlarda çocuklarını bırakabilecekleri ortamlar oluşturulacak Belediyelere kreş ve gündüz bakımevi kurma yükümlülüğü getirilecek.

İş Kanunu kapsamındaki babalık izinlerini yeniden düzenliyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle işçiye eşinin doğum yapması halinde 5 gün izin vereceğiz, yani babaya 5 gün izin vererek annenin ve çocuğun yanında olmasını sağlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber