Donan su sayaçlarına, sıcak su dökmeyin

Havaların aniden soğumaya başladığı bugünlerde, bir çok ilde şebeke suları dondu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2015 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Donan su sayaçlarına, sıcak su dökmeyin

Havaların aniden soğumaya başladığı bu günlerde abone şube yolları, su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaktadır.

Su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması ve suyun kullanılmadığı zamanlarda çok az miktarda açık bırakılması sonucunda borularda ortaya çıkacak donmalar önlenecektir.

DONAN SAYACA SICAK SU DÖKMEYİN!

Donan sayaç, abone şube yolu ve kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet vermektedir. Çok soğuk havalarda şebekede durağan su bırakmamak gerekir. Çok soğuk havalarda tatlı su çeşmelerinin de kullanıldıktan sonra bir miktar açık bırakılması, kesintisiz hizmetin aksamaması için çok önemlidir.

KIŞ AYLARINDA SAYAÇLAR NASIL KORUNUR?

Kış aylarında sayaçların korunması için şunların yapılması gerekmektedir:

1- Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle KOSKİ'ye bildirilmelidir.

2- Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır.

3- Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır.

4- Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber