YÖK üyeliğinde bir ilk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK üyeliğine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha KOÇAK TUFAN'ı atadı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2015 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK üyeliğinde bir ilk

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atanan Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, kurul tarihindeki ilk başörtülü üye oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof.Dr. Osman ÖZTÜRK'ün vefatı nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha KOÇAK TUFAN'ın Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6 ncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onaylamıştır.

İLK BAŞÖRTÜLÜ ÜYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı atama ile Tufan, ilk başörtülü YÖK üyesi oldu.

Tufan kimdir?

1977 Wedel'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okudu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini AnkaraEğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı; 2007 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi'nde moleküler yöntemler çalıştı; Macaristan'da Szeged Üniversitesi'nde anaerobreferans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi'nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu. 2012 yılında doçentlik ünvanını aldı. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber