Suikast oyunuyla ikramiye aldılar

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, yazdığı kitapta, paralel yapının emniyette kurduğu tuzakları deşifre etti. Uzun, Van'dan Ankara'ya 580 kilo patlayıcı dolu minibüs getirilerek suikast süsü verildiğini belirtti. Sözde suikast nedeniyle operasyon yapan polislerin, bu oyun sonucu para ödülü aldığını söyledi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ocak 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suikast oyunuyla ikramiye aldılar

Kübra Kara

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, paralel yapının emniyet içerisindeki yapılanması ve cemaatçi polislerin kumpaslarını 'İn' adlı kitabında yazarak aydınlattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, cemaatçi polisler, Van'dan bir minibüs ayarladı. İçerisinde 580 kilogram patlayıcı yüklenmiş olan minibüsün, PKK tarafından ayarlandığı ve Ankara'da Kurtuluş semtindeki çok katlı otoparka park edildi. Bu esnada bir ihbar yapıldı ve güya PKK, 11 Eylül olaylarının yıl dönümü olan 11 Eylül 2007'de suikast planladı.

SÖZDE OPERASYONLA BULUNDU

İhbar sonucu o bomba yüklü minibüsü polis köpekleri otoparkta buldu, bomba uzmanları müdahale etti. Sözde operasyona katılan tüm polisler de para ödülü aldı.

Komployu düzenleyen polislere "Ey cemaat imamı polis müdürleri!" diye seslenen Sabri Uzun, şu soruları sordu:

"O minibüsü bir yardımcı istihbarat elemanına siz kiralatmadınız mı? O minibüsü, kendi ajanınıza verip Ankara'ya siz getirtmediniz mi? O minibüsü çok katlı otoparka siz park ettirmediniz mi? Üzerinde parmak izi bulunmasın diye istihbarat dairesinin garajında yıkattığınız minibüsü bir polis memuruna eldivenle siz kullandırmadınız mı? Siz bugüne kadar parmak izi bulunmaması için polis tarafından yıkatılan örgüt arabası gördünüz mü? Bu olayda kullandığınız yardımcı istihbarat elemanına 30 bin dolar ödediniz mi?"

OLAY, 4 ÖĞRENCİYE YÜKLENDİ

Olaydan iki gün sonra minibüste bulunan bir cep telefonundan hareketle hat sahibi Alparslan Özkan, yakalandı. Özkan telefonun kendisine ait olmadığını ve hattı üniversite öğrencisi olan İdris Nakçi'nin kullandığını söyledi. İki gün sonra da Nakçi, PKK'nın Eskişehir gençlik örgütlenmesinin sorumlusu olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Sözde suikast 4 üniversite öğrencisinin üstüne kaldı.

GÜVEN SAĞLAMAK İÇİN

2005 yılında da paralel yapının Erdoğan'a yönelik bir sabotaj süsü verdiğini ifade eden Uzun, Erdoğan'ın uçağına sabotaj olacak iddiası yayan paralel yapının, güven sağlamak için böyle davrandığını yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber