Hüseyin Çelik: Bakan Avcı'yı uyarıyorum...

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesine ağır eleştiriler getirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ocak 2015 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hüseyin Çelik: Bakan Avcı'yı uyarıyorum...

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Çelik, "ME Bakanımız Sn.Avcı olmak üzere Valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır" dedi.

İŞTE HÜSEYİN ÇELİK'İN O ELEŞTİRİLERİ;

1-Geçen bir hafta boyunca, ülkemizin yaklaşık 30 vilayetinde okullar, büyük çapta, hava muhalefetinden dolayı kapalı idi.

2- Bakanlığım döneminde de en ufak hava olumsuzluğunda okulların tatil edilmesine hep karşı çıktım. Bence,Valiliklerimiz kolayı seçiyorlar.

3- Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı, bizim için elbette çok önemlidir. Bunun yolu okulları kapatmak değil, gereken tedbirleri almaktır.

4- En büyük sıkıntı, taşımalı eğitimde yaşanır. Türkiye 1970'li yılların şartlarını yaşamıyor. Her şeye rağmen, 'kapalı yol' kabul edilemez.

5- Başta ME Bakanımız Sn.Avcı olmak üzere Valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır.

6-Ankara'da oturup ülkenin kar altındaki yörelerini bilmeden bunları yazdığımı söyleyenler de olacaktır.Ne var ki ben bu yörelerin insanıyım

7- O şartlarda da eğitime ara verilmezdi. Çok özel durumlarda ana okulu öğrencileri ve küçük sınıflar için nadiren eğitime ara verilebilir.

8-Bizdeki bu mantığa göre İskandinav Ülkeleri'nde,Baltık Cumhuriyetleri'de,ABD,Kanada ve Rusya'nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz.

9- Biz,Türkiye'nin bir kış ülkesi olduğunu yeni mi keşfettik? Belediye Başkanları, yolları açık tutamıyorlarsa kendilerini sorgulasınlar.

10-Çocuklarımız ve onların bu günelerde evde olmasından memnun olan velilerimiz bana kızmasınlar.Akılla yaklaşılırsa bana hak vereceklerdir.

11- Büyükşehir statüsünde olmayan 51 vilayette eğer yolları açık tutamıyorlarsa valilikler, il özel idareleri kendilerini sorgulasınlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber