Işık: Helal gıda konusunda karmaşa yok

TSE'de helal gıda konusunda bir karmaşa yaşanmadığı gibi herhangi bir suistimal de söz konusu değildir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2015 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: Helal gıda konusunda karmaşa yok

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Standartları Enstitüsü'nde helal gıda konusunda bir karmaşa yaşanmadığı gibi herhangi bir suistimalin de söz konusu olmadığını bildirdi.

Işık, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin TSE projelerine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

TSE'nin rekabet ve pazarlama gücünün artırılması adına yürütülen çalışmalar kapsamında 2014 yılı Nisan-Kasım ayları itibariyle yurt içinde çok çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirildiğini belirten Işık, bu çerçevede 28 fuara katılındığını ayrıca 3 bilgilendirme toplantısı yapıldığını aktardı. Işık, bunun yanı sıra bazı paneller ile çalıştay ve 8 sempozyuma iştirak edildiğini bildirdi.

Helal gıda konusundaki çalışmalara da değinen Işık, şunları kaydetti:

"TSE'de helal gıda konusunda bir karmaşa yaşanmadığı gibi herhangi bir suistimal de söz konusu değildir.

Helal gıda konusunda 'Tek standart, Tek Logo, Tek Belge' sloganı ile 2010 yılında merkezi İstanbul'da olan ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı bir İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü kurulmuştur. 29 İslam ülkesinin üye olduğu bu enstitünün başkanlığını TSE Başkanı yapmaktadır.

Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı ile TSE arasında Helal Bilgilendirme faaliyetleri hakkında işbirliğini düzenleyen protokol 20 Mayıs 2013 tarihinde imzalanmıştır.

TSE Avrupa'da helal gıda standardının yayınlanabilmesinde de aktif rol almaktadır. Avrupa'da 2010 yılında Helal Gıda Standardı çalışmaları başlatıldı. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber