Turkcell MIT'yi 'eve' getirdi

Dünyanın sayılı üniversitelerinden MIT, Turkcell'le Mardin'den Siirt'e interneti olan herkesin evine geliyor. Katılımcılar, ücretsiz aldıkları online eğitimin sonunda MIT'den sertifika da alabilecekler.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ocak 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turkcell MIT'yi 'eve' getirdi

Şenay BÜYÜKKÖŞDERE

Turkcell Dijital Akademi, dünyanın teknoloji alanında en önemli üniversitesi kabul edilen MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile dünyada bir ilke imza attı. İki kurum, online eğitim alanında; dünyanın ilk 'Girişimcilik MBA' (Innovator's MBA) programını Türkçe ve İngilizce içerikle hazırladı. MIT Online Eğitim Platformu, Turkcell'le yaptığı anlaşma kapsamında eğitim konusunda dünyada ilk kez bir şirketle işbirliği gerçekleştirmiş oldu.

70 MİLYONA AÇIK VE ÜCRETSİZ

Turkcell ve MIT'nin birlikte tasarlayıp geliştirdiği "Girişimcilik MBA" (Innovator's MBA) programına, Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak ulaşılabilecek. Dünyada bu tarz kaliteli eğitimlerin pek çoğu ücretli olarak sunulurken, Girişimcilik MBA programının dersleri dünyanın her yerinden ücretsiz olarak takip edilebilecek. Online eğitimini tamamlayan katılımcılar, girdikleri sınavı başarıyla geçerlerse MIT'den sertifika da alabilecekler.

MIT ile girişimciliğe odaklandık

MIT'nin Boston'daki kampüsünde üniversite ile yaptıkları işbirliğini anlatan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bilgiyle daha eşit bir dünyaya ulaşılabileceğinin altını çizerek, Turkcell olarak 'eğitimde fırsat eşitliği' için çalıştıklarını, bu nedenle söz konusu online eğitim programının, 70 milyona açık ve ücretsiz olarak tasarlandığını ifade etti. Ciliv, "Dünyanın başarılı girişimcileri neden bizden çıkmasın dedik ve ilk kez tüm dünyaya açılan bir online MBA programını Türkçe hazırladık" diye devam etti. Günümüzde başarıyı yeni teknolojileri kullanan şirketlerin yakaladığını ifade eden Ciliv, "Biz de tam bu yüzden MIT ile girişimciliğe odaklandık. Ülkemizden de yeni teknolojileri kullanarak başarıyı yakalayan şirketleri global pazarlarda görebilmek istiyoruz. MIT ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizde ilk online MBA programımızın içeriğinde girişimciliğe odaklandık" diye konuştu.

Dersler bugün başlıyor

MBA programına kayıt olanlar Müşteri kimdir? Müşteriyi nasıl tanırız? Ve Kullanıcıdan Doğan Girişimcilik konularını öğrenerek sertifika alabilecekler. Dersler bugün Türkçe olarak başlıyor. Program kapsamındaki Girişimcilik-101 dersi, 12 hafta sürüyor. Girişimcilik-101 dersiyle katılımcılara, hangi müşterilere ulaşacaklarını belirleme, müşteri ihtiyaçlarını anlama konusunda beceriler kazandırılması hedefleniyor. Girişimcilik-102 dersi de, yine bugün başlıyor. 16 haftalık programda 30 eğitim videosu bulunuyor. İçeriğinde ise 'Müşterileriniz için ne yapabilirsiniz' gibi sorulara cevaplar veriliyor...

İlk gün 60 bin kişi girdi

MIT Dijital Öğrenim Ofisi Direktörü Erdin Beshimov ise Turkcell'le hazırladıkları MBA eğitimine daha yayımlandığı ilk gün 60 bin kişinin giriş yaptığını belirterek, "Girişimciler için oluştuğumuz MBA programımız 101 ve 102 kod adlarıyla dünyada daha açılmadan onlarca ülkeden 60 bin kişi başvurdu. Bu muazzam bir rakam, düşünün ki MIT'nin toplam 11 bin öğrencisi bulunuyor. Eğitimin daha açılmadan bu kadar büyük ilgi görmesi bizleri çok mutlu etti. Programımızın ilk bölümünün konusu girişimcilik. Eğitimlerde MIT'den büyük başarıyla mezun olanların kurduğu şirketler konu alınıyor, inceleniyor" dedi.

2 trilyon dolarlık ülkeye giriş...

MIT Edx Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma'nın verdiği bilgilere göre MIT mezunlarının kurduğu 25 bin 600 şirket, 2 trilyon dolarlık gelir elde ediyor. Buna göre Turkcell Dijital Akademi katılımcıları, eğer bir ülke olsaydı dünyanın en büyük 11. ekonomisine sahip olacaktı.

Sertifika 50 dolar

Onur sertifikaları ücretsiz. Kimlik onaylı ve MIT'nin uluslararası geçerliliği olan sertifikasını almak isteyenler ise ise, eğitimin uzunluğuna bağlı, 20-100 dolar arasında sertifika alabilecekler. Turkcell Akademi bünyesindeki dört MBA eğitiminden her birinin sertifika ücreti ise 50 dolar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber