Karşı oy verince hayatı karardı

Askeri Yargıtay 2. Dairesi Üyesi Muzaffer Yasin Aslan, Zeki Üçok davasında karşı oy verince hayatı karardı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ocak 2015 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karşı oy verince hayatı karardı

    MEHMET ALİ BERBER

    İddialara göre, Askeri Yargıtay üyesi Muzaffer Yasin Aslan, kamuoyunun gündeminde yer alan önemli davalarda muhalif oy kullanarak paralel yapının hedefi oldu. Ancak bir süre sonra "Vatanser subay" mahreçli imzasız mektup aldı. Aslan mektubu Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na şikayet edince bu kez eşine gayrimeşru ilişki iddiası ve tehditler yer alan iki mektup gitti.

    MAĞDURDU ŞÜPHELİ OLDU

    İnceleme başlatan Genelkurmay Askeri Savcılığı mektuplarda adı geçen sivil memur L.S'yi dinledi. Ancak L.S, mektupları Yasin Aslan'ın göndermiş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine Yüksek Disiplin Kurulu, Askeri Yargıtay Başkanı Ahmet Zeki Liman Başkanlığı'nda toplanarak Aslan hakkında "Görevden çekilmeye davet" kararı aldı. Karar üzerine Şahin, geçtiğimiz hafta emeklilik başvurusunda bulundu.

    PARALEL'DEN ŞİKAYETÇİ

    Mağdurken bir anda suçlu pozisyonuna düşen Aslan, bu defa soruşturmayı yürüten askeri savcı ve sivil memur L.S hakkında Askeri Yargıtay Başkanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Aslan dilekçesinde, muhalif kaldığı kararlardan dolayı kendisine Paralel Yapı tarafından kumpas kurulduğunu belirtti. Daha önceki davalarda kullandığı karşı oyun sanki bir suç unsuru gibi hakkındaki soruşturma raporunda yer aldığını belirtti.Aslan, Zeki Üçok davasında karşı oy vermişti.

    Bu Habere Tepkiniz

    Sonraki Haber