Yüzme Federasyonu da OKS'den dertli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, 3 yıl içinde kaldırılacağını açıkladığı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'ndan (OKS) Yüzme ve Atlama Federasyonu yetkilileri de şikayetçi. Federasyon başkanı Sema Küçüksöz, OKS'nin yüzücü yetişmesine engel olduğunu söyledi.

Çocukların sınav maratonu başladığında ?eğitim mi, spor mu? ikileminde kaldıklarını vurgulayan Küçüksöz, ?Türkiye'de yüzme konusunda aslında altyapı sorunu bulunmuyor. Birçok ilimizde yüzme havuzları yaz-kış faaliyette. Spor okullarında en çok ilgi gören sporların başında yüzme var, ancak yüzme fedakarlık ve çok çalışma gerektiren bir spor. Öğrenci bir noktadan sonra eğitimi için sporu bırakmak zorunda kalıyor. OKS'nin kaldırılması, yalnızca yüzme değil başka sporlar açısından da faydalı olacaktır? dedi.

Küçüksöz, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türk yüzücülerin kürsüye çıkabilmesi yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda umutlu olduklarını söyledi.

Özellikle İspanya'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda final yüzen Ömer Aslanoğlu'nun, 2008'de madalya alabilecek kapasiteye sahip bulunduğu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin de ABD'de okuyan Türk Yüzücü Kaan Tayla'ya ayda 500 dolar burs sağladığı belirtildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin de 9 yüzücüye aylık 500 YTL olimpiyata hazırlık bursu verdiği bildirildi.

Yaş gruplarını yüzmede oldukça iyi bir yere sahip olan ABD'yi örnek alarak yeniden düzenlediklerini bildiren Küçüksöz, devlet üniversitelerinin de vakıf üniversiteleri gibi başarılı sporculara burs kontenjanı sağlaması gerektiğini vurgulayarak, ?YÖK fırsat eşitsizliği olur diye buna karşı çıkıyor. Oysa birçok gelişmiş ülkede bu burslar var. Yalnızca yüzmede değil atletizm gibi temel sporlarda bu burs başarılı sporculara sağlanmalı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber