Teşvikten önce ailenin birliği sağlanmalı

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı aileyi teşvik paketinden önce, ailenin bir arada tutulması sağlanmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teşvikten önce ailenin birliği sağlanmalı

Eş durumu özrü, son olarak, 2014 yılı Temmuz ayında düzenlendi. Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına dair Yönetmelikte yapılan düzenlemeye göre, özel sektörde olan eşten dolayı tayin isteyebilmek için, eşin kesintisiz olarak 3 yıl çalışmış olması şartı getirildi.

Genel çerçeve yönetmelikte, özel sektörde çalışan eşlerden dolayı tayin imkanı yokken bile kurumsal düzenlemelerde ya son 2 yıl ya da son 1 yıl gibi düzenlemeler yer alıyordu. Bu bağlamda, genel çerçeve yönetmeliğin, görünürde şeklen bir hak veriyor gibi görünürken, gerçekte kalabalık bir personele sahip kurumlarda zaten uygulanmakta olan bir hakkı kısıtlamıştır.

Bu bağlamda, genel çerçeve yönetmelik ile yürürlüğe konulan sorun, şuan için MEB özelinde gündeme gelmektedir. Ancak aynı sorun Tarım Bakanlığı, Diyanet, Sağlık Bakanlığı, SGK gibi çok sayıda personel çalıştıran kurumu da etkilemektedir.

Bu bağlamda, kurumsal düzenlemelerde zaten 1 veya 2 yıl olarak uygulanan bir hakkın 3 yıla çıkarılmış olması aile birliğini bozmaktadır. Bu konuda, açıkçası bu şart getirilirken, bir alan araştırması yapıldığından kuşkuluyuz.

İdarenin, kısıtlamış olduğu hakkı geri vermesi gerekmektedir.

Bir ziyaretçimizin yorumu

Eş durumu tayininde kesintisiz 3 yıl şartının gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı için de kaldırılmasını istiyorum... Hem evliliğe ve çocuk sahibi olmaları için bu kadar çabalayan, paketler hazırlayan bu iktidarın yaptığı sadece kendiyle çelişmekten başka bir şey değildir .. Bu teşviklerden önce aile denen kavramı oluşturmak ve bı arada tutmakdır önemli olan.. MEB'in bu yasayı uygulamayıp da bizlerde hala devam etmesi kamu personeline yapılan bi ayrımdır. Bizler eşimizden ayrı yaşamak ıstemıyoruz .. Lütfen bu saçmalığa bı son versınler artık...memurlar.net.in de bız mağdurlara desteğini istiyoruz haber yaparak bıze yardımcı olun lütfenn ..şimdiden teşekurler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber