İkametgahını bildirmeyenin işi yürümeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Beşir Atalay, yeni nüfus kanuna göre kimlik bilgilerinin ikametgah adresiyle irtibatlı olacağını belirterek, "Her vatandaş, bir yerden bir yere taşınırken yeni ikametgahını mutlaka bildirecek. Yoksa hiçbir işi yürümeyecek" dedi.

Atalay, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından, Keçiören'deki muhtarların ve sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinlemek amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlık numaraları ile ikametgah adreslerinin irtibatlandırılarak güncelleneceğini ve bu çalışmanın 2007 yılı ortasına kadar çözüleceğini söyledi. Bu konuda muhtarlara büyük görevler düştüğünü ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"Her an nüfusumuzu biliyor olacağız. Her şey kayıtlarda görünecek, doğum ve ölüm aynı şekilde. 10 yılda bir nüfus sayımlarına gerek kalmayacak. Numarataj çalışmaları konusunda Ağustos ayının başında 81 İlin vali ve belediye başkanlarıyla bir toplantı yapacağız onlara da yeni sistemi anlatacağız. Belediyeler numarataj çalışmalarını bu yılın sonunda bitirecek. İstiyoruz ki 2007 yılının sonunda yapılacak olan genel seçimler yeni sisteme göre yapılsın, mükerrerlik tartışmaları ortadan kalksın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber