Bakan Yıldız: Kayıp kaçak bedeli şuan için hukukidir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kayıp kaçak bedelinde Yargıtay değil, Danıştay yetkilidir. Danıştay'ın ise bu çerçevedeki talepleri reddettiğini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ocak 2015 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldız: Kayıp kaçak bedeli şuan için hukukidir

Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, kayıp kaçak bedelinin Yargıtay'ın kararı doğrultusunda geriye dönük olarak 10 yıllık alacaklarının iade edilmesi gerektiğini belirtti. Bu çerçevede 'kayıp kaçak bedeli'nin neden iade edilmediğini, bu bedelin alınmaya devam edilip edilmeyeceği ile ilgili olarak Bakan Yıldız'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Kayıp kaçak bedelini kanunun verdiği yetki çerçevesinde belirlemektedir. Kayıp kaçak bedelinin iptali istemiyle EPDK aleyhine açılan davalarda görevli mahkemenin Yargıtay değil, Danıştay olduğunu belirtti. Yıldız, 2575 Sayılı Danıştay Kanunu'nun 24'üncü maddesinin birinci fıkrasının C bendinde 'Bakanlıklar ile kamu kuruluşlarının ülke çapında uygulanacak düzenleyici işlemlerin ilk derece mahkemesi olarak Danıştay'da karara bağlanması'nın ifade edildiğini vurguladı.

DANIŞTAY'DAN AÇILAN DAVALARA RED

Bakan Yıldız, Danıştay kayıp kaçak bedelinin iptali istemiyle açılan bütün davalarda Danıştay'ın yürütmeyi durdurma istemlerini reddettiğini ve esasa ilişkin incelemenin sürdüğünü belirtti. İşlem makeme veya EPDK tarafından iptal edilmedikçe bedelin alınacağını Bakan Yıldız ayrıca vurguladı.

Kayıp-kaçak için düzenleme geliyor 'Kayıp kaçak bedeli de maliyetin bir unsuru' Kayıp-kaçak bedeli aboneye geri ödenecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber