Maden Kanunu Tasarısı'nın 21 maddesi kabul edildi

TBMM Sanayi Komisyonu'nda tasarının toplam 21 maddesi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2015 17:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Maden Kanunu Tasarısı'nın 21 maddesi kabul edildi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülen Maden Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 21 maddesi kabul edildi. Görüşmelere Çarşamba günü devam edilmesine karar verildi.

Komisyonda, tasarının 8 maddesi, muhalefetin de talebi üzerine, sektör temsilcileriyle birlikte yeniden ele alınmak üzere görüşülmeden geçildi. Toplam 29 maddeden oluşan tasarının 21 maddesi kabul edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ruhsat sahibinin mahalinde yapılan incelemelere katılmaması halinde verilecek cezayı düzenleyen maddenin görüşmelerinde, denetim konusuna dikkati çekti. Yıldız, denetimlere önceden haber verilerek gidilmesinin, 'Sen hazırlıklarını yap, düzelteceğini düzelt' diye algılandığını, bu nedenle önceden denetimlerin haber verilmemiş olmasının yadırganmaması gerektiğini ifade etti. Ermenek örneğini veren Yıldız, "(2015 yılında ben şuraları açacağım) dediği yeri 2014 yılında açmış" dedi.

Yıldız, sektör temsilcileriyle hafta sonu ve pazartesi günü Bakanlık'ta bir araya gelerek tasarı üzerinde çalışmaları sürdürmeyi önerdi.

Bunun üzerine, Bakanlık'taki çalışmanın tamamlanmasının ardından tasarının görüşmelerine devam edilmesi için 21 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da toplanmak üzere toplantıya son verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber