Uyku tutmuyorsa çözüm lavantada

Lavanta uykusuzluğa birebir

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Ocak 2015 20:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Uyku tutmuyorsa çözüm lavantada
Birkaç haftadır geceleri uyumakta çok zorlanıyorum. Bu durum enerji düşüklüğüne yol açıyor ve işteki verimimi olumsuz etkiliyor. Sağlıklı bir uyku çekmek için ne yapmamı önerirsiniz?

500 gram suyun içine 1'er çorba kaşığı melisa ve lavanta ekleyin. Bu karışımı kaynatıp çay demler gibi demleyin. Her gece yatmadan yarım saat önce karışımdan 1 bardak için. Sorununuz kısa zamanda çözülecektir.

ÇOCUKLAR İÇİN TURPLU KUVVET ŞURUBU

İştahı kapalı bir çocuğum var. Sağlıklı beslenmesini sağlamaya çalışsam da bağışıklık sistemi çok güçlü olmadığı için özellikle soğuk havalarda çok çabuk hastalanıyor. Onu hastalıklardan korumak için ne yapabilirim?

İştahsızlığın önüne geçmek için 1 turbu meyve sıkacağında sıkın. Elde ettiğiniz turp suyunun içine 1 tatlı kaşığı hakiki süzme bal ve 1 çay kaşığı tarçın katın. Çocuğunuza sabah-akşam bu karışımdan içirin.

TIRNAKLARINIZ LİMONLA GÜÇLENSİN

Tırnaklarım çok güçsüz, çok çabuk kırılıyor. Renkleri de çok sarı. Onlara nasıl bir bakım uygulamalıyım?

Tırnaklarınızın güçlenmesi için ılık suyla dolu bir kasenin içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyunu koyun. Tırnaklarınızı 10 dakika bu karışımın içinde bekletin. Sıktığınız limonu atmayın. Bu uygulamadan sonra tırnaklarınızı limonun posasının içinde bekletin. Böylece tırnaklarınızdaki sarılık yok olacaktır. Ayrıca her gece yatmadan önce 1'er çorba kaşığı bademyağı, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tırnaklarınıza sürün. Ardından pamuklu eldiven takıp yatın. Bu formül tırnaklarınızı güçlendirecektir.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ SARMISAKLA DURDURUN

Saçlarım çok dökülüyor. Bir süre önce doktora gittim. Bana erkek tipi saç dökülmesi yaşadığımı söyledi ve ilaç verdi. Ancak sorunum hala geçmedi. Ne yapabilirim?

1 baş sarmısağı ayıklayın. 1 tutam ısırgan otuyla birlikte 500 gram zeytinyağının içine katın. Karışımı benmari usulü 30 dakika kısık ateşte kaynatın. 1 gece bekletin. Ertesi akşam süzüp saçlarınıza sürün. Streçle sarıp mümkünse gece boyunca böyle kalın. Sabah yıkanın. Formülü haftada 1 kez uygulamalısınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber