888 ile başlayan telefonla dolandırıldım

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ocak 2015 01:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
888 ile başlayan telefonla dolandırıldım

Mail yoluyla gelen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

08882226... Numaralı telefondan arandım. Telefonu açıp dinledim konuşan kişi filan değil bir bant kaydıydı. Normal'de dinlemem kapatırım hemen ama telefonu açar açmaz büyük operatörümüzün ismini duyunca duraksayıp dinledim.

Bana anlatılan aynen şu şekilde; ... .... dinliyor servisinden merhaba, size birazdan soracağımız sorulara doğru cevap vermeniz halinde 5.5 TL 75 Dakka ücretsiz konuşma kazanacaksınız . 'Buraya kadar herşey güzel ben 5.5 TL'nin 75 Dakkaya tekabül ettiğini sandım meğersem öyle değilmiş.' Neyse sorular geldi
bir takımı kim şampiyon eder diye , Oyuncular için 1'i Antrenör için 2'i tuşlayınız .
Tuşladım
yine saçma bir soru soruldu, rastgele tuşladım.
Tekrardan, 3 sorudan sonra kapattım yüzüne bant kaydının. Ben telefonu kapatıktan sonra gelen mesaj ;

... DINLER BAŞLIĞI ALTINDA

''... Dinliyor ile kazandığın ... yonune gunluk 75 Dk konuşma paketi hattına yüklendi.Günlük 75 DK konuşma paketi kazanmaya devam etmek için sorulara cevap vermen yeterli! Sorular ücretsiz, katılım yanlızca 5,5 TL.'' iletisini aldım. Hemen Turkcelli aradım müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede yapabilecekleri birşeyin olmadığını söylediler. Yani 5.5 TL denilince sorulan soruların bedeli olduğu aklımın ucundan geçmedi. Yeni dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi bilginize.

Akabinde hemen kısa bir araştırmadan sonra www....dinliyor.com sitesine ulaşıp iletişim kısmından 0212 900... numaralı hattı arayıp şöyle böyle beni dolandırdınız, sizi dava ederim, hemen kesilen tutarın, iade edilmesini filan istedim. Ama nafile adamlar bildiğiniz dolandırıcı iade'nin söz konusu olmadığını söylediler. Bende güzelce içimi döküp telefonu kapatıp oturdum.

Yani 2:22 DK da 31,16 TL. heba edildi. Bereket kısa sürede uyandık,(3.soruda) ve telefonu kapattım.yani 3 soruya tuşlarla verilen cevabın bedeli bir günlük 31,16 TL temiz para günde yüzlerce müşteriyi dolandırıyorlar bu şekilde. ... adı olunca boş bulunup paramızı heba ettirdik.

Sizler aynı hataya düşmeyin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber