İşte keten tohumunun faydası!

Dr. Ömer Coşkun, kıl dönmesi yaşayanlara keten tohumu, süt ve baldan yapılacak lapayı önererek "Keten tohumu içerisindeki maddeler kan dolaşım sistemi ve şişliklere iyi geliyor" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2015 23:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
İşte keten tohumunun faydası!

Kıl dönmesinin, dışarıdan cilt altına giren kılların yumak yapmasından kaynaklandığını kaydeden Dr. Coşkun, "O kıllar cilt altından alınmadıkça tedavisi oldukça zordur. Halk arasında sıkça görülen bu hastalık genelde 15-30 yaş aralarında görülür. Şoförler, banka çalışanları yani ofislerde oturarak çalışan insanlarda daha sık görülen kıl dönmesi hem ağrı hem şişkinlik hem de tatlı kaşıntılarıyla çekilmez bir durum oluşturur" diye konuştu.

Vücutlarında kıl dönmesi olan vatandaşlara keten tohumu, süt ve bal lapasını öneren Dr. Ömer Coşkun, şunları söyledi: "Bu üçlüyü aynı çimentonun harcı gibi karıştırarak lapa haline getirin, elinizden akmayacak şekilde gece yatmadan o bölgeye koyun. Eczanelerden flaster yapışkanı alarak kıl dönmesi bölgesinin üstüne koyun. Bu işlemi gece yatmadan koyun, sabaha kadar kalsın ve en az 1 hafta uygulayın. Keten tohumu içerisindeki maddeler kan dolaşım sistemini ve şişliklere çok iyi geldiği, süt ve balın da buna destek olacağına kanaat ederim."

Dr. Ömer Coşkun, bu uygulama ile bir haftada olumlu sonuç alınacağına dikkat çekerek, "Bu sayede o bölgedeki şişlikler, kaşıntılar, kanama ve oturma zorlukları ortadan kalkar ve siz rahatlamış olursunuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber