Türksat'tan TKGS açıklaması

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) uyumlu markalar dışında, Türksat onayı olmaksızın "TKGS uyumludur" şeklinde satılan cihazların, Türksat'ın sorumluluğunda olmadığı ve TKGS markasını izinsiz kullandığı tespit edilen firmalarla ilgili hukuki tedbirler alındığı bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2015 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türksat'tan TKGS açıklaması

Türksat'tan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı ulusal yayın organlarında TKGS ile ilgili haberler yayınlandığı ve söz konusu haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

TKGS ile uydu TV yayınları için manuel kanal aramanın sona erdiği belirtilen açıklamada, TKGS uyumlu uydu alıcıları aracılığıyla uydu yayınlarının otomatik olarak güncellendiği ve saniyeler içinde kanal listesinin oluşturabildiği ifade edildi. Sistemle izleyicilerin, yayın parametrelerini takip etme zahmetinden kurtulduğu kaydedilen açıklamada, TV yayınları izlenirken veya uydu alıcısı bekleme modundayken de arka planda kanal bilgisinin güncellenebildiği belirtildi. TKGS sisteminde otomatik, esnek ve kapalı olmak üzere 3 farklı kullanım modu yer aldığına değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Esnek modda kullanıcının yaptığı kanal sıralama değişiklikleri korunarak güncelleme devam ettirilir. Böylece kullanıcının kendi oluşturduğu kanal listesi kesinlikle bozulmaz. Eğer kullanıcı, yeniden otomatik güncelleme modunu seçerse, kanal sıralaması o zaman değişebilir. Esnek kullanım özelliği, Türksat'ın onay verdiği TKGS uyumlu uydu alıcılarında yer alması gereken teknik bir gereksinimdir. TKGS uyumlu (marka ve model) cihazlar, web sitemizde düzenli olarak duyurulmaktadır. Bu markaların dışında, Türksat onayı olmaksızın, piyasada 'TKGS uyumludur' şeklinde satılan cihazlarda TKGS'nin tüm özellikleri sağlanamamış olabilir. Bu tür cihazlar, Türksat'ın sorumluluğunda değildir. TKGS markasını izinsiz kullandığı tespit edilen firmalarla ilgili olarak hukuki tedbirler alınmaktadır. Uydu alıcısı satın alacak kullanıcıların, web sitemizden duyurulan TKGS uyumlu uydu alıcıları tercih etmesi tavsiye edilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber