Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete tazminat

Antalya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'e, Facebook paylaşımlarıyla 'hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan CHP eski İl Gençlik Kolları Başkanı 29 yaşındaki Eren Kurt, 14 bin 160 lira tazminat ödemeye mahkum edildi ancak mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ocak 2015 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete tazminat

Antalya'da 30 Mart yerel seçim sürecinde Kepez Belediye Meclis üyesi adayı olan CHP eski İl Gençlik Kolları Başkanı Eren Kurt, facebook sayfasında yaptığı paylaşımlar nedeniyle 24 Mart gecesi saat 22.30 sıralarında Başkan Menderes Türel'in şikayetine bağlı olarak evinde gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulandı. Kurt'un evinde yapılan aramada, cep telefonu ve kız kardeşine ait bilgisayara el konuldu. Emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edilen Kurt, 25 Mart günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında 'iftira' ve 'kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret' iddiasıyla açılan dava, 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Türel'i avukatları temsil etti.

Kurt, mahkeme yaptığı savunmada paylaşımlarının sadece basında yer alan haberlerle sınırlı kaldığını söyledi. Savunmanın ardından mahkeme, Kurt'un yerel seçim döneminde yaptığı paylaşımların suç kapsamında olduğuna karar vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türel'e 7 bin 80'er TL para cezası ödemesine hükmetti. Mahkeme Kurt'a 20 eşit taksit imkanı da sundu. Mahkeme, kararla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kurt'un avukatı Kadir Çetinkaya, paylaşımların bir seçim döneminde propaganda amaçlı yapıldığını ve mahkemenin suç unsuru tespit ettiği konunun Meclis'ten gazetelere kadar birçok mecrada tartışıldığını söyledi. Bu noktada aynı zamanda meclis üyesi adaylığıyla AK Parti için siyasi bir rakip olan müvekkilinin günah keçisi haline getirildiğini savunan Çetinkaya, mahkemenin paylaşımları ifade özgürlüğü ve propaganda hürriyeti çerçevesinde değerlendirmesi gerekirken, alınan kararın özgürlükler açısından üzüntü verici olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber