Yolsuzluğu araştıran müfettişin tayini köpek barınağına çıkarılmış

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nin, uygulamalarını eleştiren belediye müfettişini ?köpek barınma merkezi'ne atadığı ortaya çıktı.

Trajikomik olay, Teftiş Kurulu Müfettişi Tayfun Güngör'ün, 13 Temmuz 2005'te Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in imzaladığı yazı ile 11 kez disiplin cezasına çarptırılması, ardından Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne atanması ile başladı. Güngör, İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Güngör'ün, kendisini barınma merkezinde görevlendirenler hakkında suç duyurusunda bulunması nedeniyle cumhuriyet başsavcılığı soruşturma kararı verdi. İçişleri Bakanlığı'nın bu gelişmelerin ardından hazırladığı 18 Ocak 2006 tarihli ?soruşturma izni yazısı'nda, Güngör'ün görev yerinin değiştirilmesi maksadıyla hakkında yersiz soruşturmalar açıldığı ve disiplin cezaları verildiği belirtildi. Bakanlık, müfettişliğin kariyer mesleği olduğuna dikkat çekerek, Güngör'ün unvanına uygun olmayan bir yerde görevlendirilmesinin ?görevi kötüye kullanma' olduğunu belirtti. Bakanlık olayda sorumlulukları bulunan Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Başkan Yardımcısı Akif Mahmutyazıcıoğlu, Personel Müdürü Yaşar Aydoğan ile Veteriner Müdürü Alparslan İnan hakkında soruşturma izni verdi. Danıştay da Müfettiş Güngör hakkında verilen atama kararını iptal etti.

İçişleri Bakanlığı'nın 20 Şubat 2006 tarihli ?soruşturma izni yazısı'nda ise Bakırköy'de ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılacak kimyasal madde alımı ihalesi mercek altına alınıyor. Yazıda ihale şartnamesinde yazılı formüldeki kimyasal maddelerin Bayer ve Biotek firmalarınca üretilen ilaçlar olduğuna dikkat çekilerek, belli bir firmanın kayırıldığı vurgulanıyor. Belediyenin bu ilaçları fahiş fiyatla aldığı belirtilen raporda, ihalenin geçici işçi statüsünde çalışan bir personele yaptırıldığına dikkat çekiliyor.

Başkan Yardımcısı Akif Mahmutyazıcıoğlu ise soruşturmayı ?ciddi bulmadığını' söyleyerek, ?Bizim temizlik ve ilaçlama şartnamesinden daha iyisini bulursanız ben size ödül vereceğim. Bakırköy'de bir tane sinek yok.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber