Erdoğan YAŞ için programını boşalttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos'ta başlayıp 4 gün sürecek Yüksek Askeri Şura(YAŞ) toplantılarının tamamına katılarak tam gün mesai yapmak amacıyla bu tarihlerdeki programlarını boşalttı.

Şemdinli ile başlayıp Atabeyler operasyonu ile devam eden askerlerle ilgili tartışmaların yanıt bulacağı YAŞ toplantıları için Başbakan Erdoğan da özel hazırlık yaptı. Başbakan Erdoğan, önceki başbakanların ilk gün YAŞ'ın açılışına katılıp Anıtkabir'i Kurul üyeleriyle birlikte ziyaret etmeleri şeklindeki uygulamalarının tersine YAŞ'ta tam mesai yapacak. Erdoğan, Genelkurmay Karargahında 1 Ağustos'ta başlayıp 4 gün sürecek olan toplantıların tamamına katılacak. Toplantılara bir prosedürü yerine getirme olarak yaklaşmayan ve Şura'daki sunum, müzakere, değerlendirme ve tartışmaların tamamı hakkında bilgi edinmeyi amaçladığı belirtiliyor. Erdoğan, öğlenleri de Genelkurmay'dan ayrılmayarak yemeğini asker üyelerle birlikte yiyecek.

Erdoğan, bu nedenle kurmaylarına Şura'nın gerçekleşeceği 4 gün boyunca programlarının boşaltılması talimatını verdi. Buna göre Erdoğan, gündüz saatlerinde çok zorunlu olmadıkça Genelkurmay'dan ayrılmayacağı için ziyaret ve kabul programı yapılmamasını istedi.

Şura'da yine çok tartışmalara neden olan ve artık ?AKP klasiğiö haline gelen muhalefet şerhi tutumunu da sürdürecek. İlk kez Abdullah Gül'ün özellikle parti tabanındaki subaylara yönelik ?İrticai faaliyetleri nedeniyle TSK'dan ihraçlarö konusundaki büyük tepkileri gidermek için başlattığı ihraçlara muhalefet şerhini Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bu Şura'da da sürdürecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber