Özel üniversiteler başarılı öğrenci peşinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından özel üniversiteler, başarılı öğrencileri çekmek için çeşitli faaliyetler düzenliyor.

Türkiye'deki 20'den fazla özel üniversite ve vakıf üniversitesi, ÖSS'yi kazanan ve 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında tercih yapacak başarılı öğrencilerin kendi okullarında öğrenim görmesi için değişik tanıtım faaliyetleri yürütüyor.

Üniversitelerin hepsi, yerleşkelerinde tanıtım günleri düzenleyerek, öğrencilerin okul ortamıyla tanışıp, karar vermelerini sağlamaya çalışıyor.

İstanbul Bilgi, Başkent, Fatih gibi üniversiteler de çeşitli okullardan öğrenci gruplarını getirerek, sinevizyon gösterileri ve öğretim üyeleri tarafından verilen konferanslarla bilgi aktarıyorlar.

Beykent, Işık, Sabancı ve Yeditepe gibi üniversiteler ise çoğu üniversitenin yürüttüğü ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetine daha çok ağırlık veriyor.

Üniversiteler tanıtım faaliyetlerini internet siteleri ve ücretsiz telefon danışma hatlarıyla da sürdürüyor.

Koç Üniversitesi, ÖSS'de Türkiye sıralamasında ilk 10 bine giren öğrencilere, posta yoluyla tanıtım broşürleri gönderiyor. Ayrıca internet sitesinden de üniversitenin uzmanlarına ulaşılarak, üniversite, tercihler ve meslekler hakkında bilgi alınabiliyor.

Doğuş Üniversitesi de çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan programlar ile öğrencilere üniversiteyi tanıtıcı bilgiler veriyor.

Fatih Üniversitesi ise başta büyük şehirler olmak üzere, başarılı öğrencilerin bulunduğu şehirleri belirliyor. Daha sonra bu şehirlere giden ekipler, kurdukları standlarda broşürler dağıtıp, tanıtım faaliyetleri yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber