E-karne ile notlar nasıl öğrenilir?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notları öğrenilebiliyor. Öğrencilerde ve velilerde karne telaşı artarken bazı öğrenciler ise karnelerini saklamaktalar. Peki e-Karne sistemi ile karne notları nasıl öğrenilir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2015 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
E-karne ile notlar nasıl öğrenilir?

Karne heyecanı yaşayan öğrenciler son sınav notlarını ve karne notlarını E-Okul sistemi üzerinden öğrenebiliyorlar. Yenilenen e-Okul sistemi ile de karne notlarını da internet üzerinden öğrenebiliyorsunuz.

18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmeni yarıyıl tatili bugün başlıyor. Zayıf karne notları içinse uzmanlardan uyarılar geldi: Notlar ailece göğüslenmeli, ders çıkarılmalı, öğrenciler arasında kıyaslama yapılmamalı.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş

Öğrenciler 26 Ocak -6 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yapılacak. İkinci eğitim dönemi ise 9 Şubat'ta başlayacak. Okullar 12 Haziran'da yaz tatiline girecek. Çocuklar kadar anne ve babaların da heyecanlı olduğu karne dönemleri kırık notlar nedeniyle kabusa dönüşebiliyor.

VELİLERE e-KARNE MÜJDESİ

2015-2015 Eğitim yılının ilk karne günü geldi. Bugün öğrenciler yarı yıl karnelerine kavuştu. Veliler de karne notlarını kontrol edebilrler. https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden giri yaparak e-karne bölümüne erişebilirsiniz.

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl e-okul sisteminde öğrencilere çeşitli istatistiki bilgiler de sunuyor. Öğrenciler bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşılaştırabiliyor. Ayrıca VBS ile veliler öğrencilerin sınav sonucu ve karne notlarını sorgulayabiliyorlar.

Veli Bilgilendirme Sistemi adı üstünde olan, öğrenci velilerini bilgilendirmek amaçlı hazırlanmış bir E-Okul projesidir. Bu E-Okul projesi ile birlikte hem aileler hem de öğrenciler, kolaylıkla not ve devamsızlıklarını takip edebiliyor. Aile ise öğrencinin durumunu yakından takip ederek, herhangi bir sorunla karşılaşıldığında direk, okul yönetimi ile temasa geçebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber