Engelli öğrenci karnesini evinde validen aldı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, bedensel engelli bir öğrencinin evine giderek 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı birinci yarıyıl karnesini verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2015 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli öğrenci karnesini evinde validen aldı

Bahçelievler Mahallesi Beste Sokağı'nda, 5'inci sınıf öğrencisi Esra Özbilen'i evine ziyaret eden Yılmaz, karnesini teslim etti.

Çocuğun karnesini beğenen Yılmaz, başarılarının devamını dileyerek bazı hediyeler verdi. Özbilen de Yılmaz'a teşekkürlerini sundu.

Daha sonra Bahçelievler İlkokulundaki karne dağıtım töreninde konuşan Yılmaz, Kütahya'da 95 bin 550 öğrencinin karne alarak yarıyıl tatiline girdiğini bildirdi.

Dönemin tamamlanmasında emeği geçen öğretmenler ile diğer eğitim çalışanlarına teşekkür eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Eğitim ve öğretim, geleceğimiz olan yavrularımızın yetişmesi için yaptığımız en büyük çalışmalardan biridir. En büyük yatırım da insana yapılan yatırımdır. Devlet ve millet olarak belki de kendimizden fedakarlık yaparak çocuklarımıza harcıyoruz. Burada eğitimin kalitesinin artırılmasıyla ilgili tüm çalışmaları hep beraber yapıyoruz. Bugün itibarıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyemiz var. Bunu sevinerek söylemek lazım. Burada üniversiteye giriş oranımıza baktığımızda da ilk 10'lardayız. İlk 10'ların içine girmek, başarı açısından, özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla beraber bizleri sevindirdi. Bütün arkadaşlarıma bunun için de teşekkür ediyorum."

Kütahya'da açılan 2 bin 300 kurstan 19 bin civarında öğrencinin ücretsiz yararlandığını ifade eden Yılmaz, bazı öğrencilere karnelerini dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber