Bu okulda karneleri robot dağıttı

Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve lisede okuyan 18 milyon öğrenci bugün yarıyıl tatiline girdi. İstanbul'da ise bir kolejde düzenlenen törenle öğrenciler karnelerini öğretmenlerinin elinden değil 'Robot Nao' isimli robottan aldı. Robot Nao öğrencilere tatil süresince yapmaları gerekenler hususunda da önerilerde bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2015 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bu okulda karneleri robot dağıttı

2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül'de başlayan ilk yarısı sona erdi. 18 milyon öğrencinin karneleri teslim almasıyla yarıyıl tatilini de beraberinde getirdi. Gökkuşağı Koleji'nde düzenlenen karne teslim töreni ise objektiflere en dikkat çekeni olarak yansıdı.

ROBOT NAO'DAN TATİL ÖNERİLERİ

Düzenlenen karne teslim programında liseli öğrenciler tarafından programlanan Robot Nao, öğrencilere karnelerini verdi. Yarıyıl tatilinde ise yapmaları gerekenleri hakkında da şu önerilerde bulundu: "Şimdi dinlenme zamanı. Ancak öğretmenlerinizin verdiği ödevleri ihmal etmeyin. Sizlerin başarılı olması öğretmenlerinizi ve beni çok mutlu edecek."

"KIRIK NOTLAR İÇİN ÇOCUKLARINIZA KIZMAYIN"

Törende konuşan Gökkuşağı Koleji Müdürü Ayşe Baş çocuklara ve velilere karnelerdeki zayıf veya kırık notlar konusunda ebeveynleri uyararak şu önerilerde bulundu:" Tatili devamlı yatıp, oynayarak geçirmek doğru değil. Kendinizi geliştirerek sürekli yenilemeniz gerekiyor. Velilerimize de çocuklarıyla kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Sizler kitap okuyarak, etkinliklere katılarak çocuklarınıza lütfen örnek olun. Çünkü eğitim ancak anne, baba ve okulun birlikte hareket ettiği zaman verimli olur."

Okul Müdürü Bilal Ulucan da, "Öğrencilerimiz karnelerini aldılar. Güzel notlar alanlar olduğu gibi kırık notları olanlar da var. Evlerine gittiklerinde anne ve babalarının onlara kızmamalarını tavsiye ediyorum. Kırık notlar elbette alabilirler fakat önümüzde bir dönemimiz daha var. Ara tatil dönemini çok iyi değerlendirerek istedikleri başarıyı yakalayabilirler. Yarıyıl tatilinde tüm öğrencilerimizin özellikle de TEOG, YGS, LYS gibi zorlu sınavlara girecek öğrencilerin birinci dönemde olduğu gibi aynı gayretle çalışmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

TATİLDE NELERE YAPACAKLAR?

Gökkuşağı Koleji'nde karnelerini alan öğrencilerden bir kısmı tatilde kitap okuyarak, ders çalışarak ikinci döneme daha donanımlı hazırlanacaklarını belirtirken kimileri de tatilin keyfini çıkarıp gezip, teknolojik aletlerle oyun oynayacaklarını belirttiler. 2014- 2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLARLA GEÇECEK

İkinci dönemde öğrencileri zorlu bir sınav süreci bekliyor. 8'inci sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına 29-30 Nisan'da girecekler. Sınavda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sorumlu olacak olan öğrencilerden sınava giremeyenler 16-17 Mayıs'ta düzenlenecek olan mazeret sınavına girebilecekler. Lise son sınıf öğrencileri de üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) 15 Mart Pazar günü girecekler. Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşamasında Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) yapılacak. LYS sınavı haziran ayında beş oturum şeklinde gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber