Yüzde 92 engel, başarıya engel olmadı

Elazığ'da 11 yaşındaki bedensel engelli Harun Raşit Yıldız, okuldaki başarısı nedeniyle takdir belgesi ve matematikte sınıfta birinci olması nedeniyle üstün başarı belgesi aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2015 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yüzde 92 engel, başarıya engel olmadı

Veysel ve Perihan Yıldız çiftinin 4 çocuklarından 3'üncüsü olan 11 yaşındaki Harun Raşit Yıldız, 4 yaşında omurilik iltihaplanması nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası bir daha yürüyemedi. Yüzde 92 engelli olan ve tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren 11 yaşındaki Yıldız, ailesinin desteği ile eğitimine devam ediyor. Elazığ İMKB Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Yıldız, bugün karne alma sevinci yaşadı. Yıldız karnesiyle birlikte hem takdir belgesi, hem de matematik dersinde sınıf birincisi olduğu için üstün başarı belgesi aldı.

OKULA GİTMEK İÇİN AKÜLÜ SANDALYE İSTİYOR

Ortaokulda yarı yılı geçirdiklerini ifade eden Yıldız, "Bazen çok çalıştık, bazen zorlandık. Bazen güzel hatıralar yaşadık, güldük, üzüldük. Ama benim için güzel bir dönem geçti. Yarı yılda hem takdir hem de üstün başarı belgesi aldım mutluyum" dedi.Kendisinin okuluna devam etmek istediğini dile getiren Yıldız, "Babam beni kaldırıp, indirmek yüzünden bel fıtığı oldu. Şimdi annem işlerimi hallediyor, o da bel fıtığı olmak üzere. O yüzden okula tek başıma gelip gidebilmek için akülü sandalye istiyorum" diye konuştu.

Sınıf arkadaşları, Yıldız'ı çok sevdiklerini ve çok çalışkan olduğunu, zaman zaman yardımlaştıklarını söyledi.

Sınıf öğretmeni Elif Şeker ise, "Harun başarılı, terbiyeli iyi bir çocuk. Bizi hiç üzmedi, sınıfın en iyisi oldu. Bize engelin, başarıya engel olmadığını gösterdi. Benim Harun'un öğretmeni olmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu. Matematik öğretmeni Çiğdem Şirin de, Harun'un matematik dersinin en başarılı öğrencisi olduğunu ve üstün başarı belgesi aldığını ifade ederek, zorlu şartlara rağmen okuma azminin olmasının en büyük güzellik olduğunu söyledi.Oğlunun 4 yaşına kadar güzel bir çocukluk dönemi geçirdiğini anlatan Baba Veysel Yıldız, "Yürüyen, oynayan, koşan zıplayan bir çocuktu. Hiçbir sıkıntısı yoktu. 2008 Mart ayında eklem rahatsızlığından dolayı aniden yürüyememe durumu başladı. En son yapılan tetkikler sonucu omurilikte lezyon çıktı. O lezyon beyne inen sinir köklerini tutan bir iltihaplanmaya neden olmuş. Ankara Hacettepe'de ameliyat edildi. Ameliyat sonrası beyinden vücuda inen sinirler komple harap olmuş. O yüz den şuan yüzde 92 engeli oldu" ifadelerini kullandı.

AKÜLÜ ARAÇ İÇİN RAPOR VERİLMİYOR

Her gün eşi ile birlikte oğlunu okula getirdiklerini ifade eden baba Yıldız, "Şu an vücudun alt kısmı hiç yok. Sadece oturabiliyor. Ama zihinsel olarak bir problemi yok. Çok zeki. Biz oğlumu okutmak zorundayız, Başarılı çok zeki. ilkokul öğretmeni ben tahtaya yazdığım sorunun formülü söylemeden Harun'nun soruyu çözdüğünü söylemişti. Ben de 40 gündür bel fıtığından ameliyat oldum. Harun'u kaldırarak bel fıtığım patladı. O yüzden şuanda kaldırıp indiremiyorum. Sıkıntımız Harun'a akülü araba verilmiyor. Birçok hastaneye götürdüm rapor alamadım. Şimdi bu çocuk yüzde 92 engeli. Bizzat Eğitim Araştırma Hastanesi ve Hacettepe rapor vermişti" dedi.

Oğlunun akülü araç alabilmesi için rapor ihtiyacı olduğunu dile getiren baba Yıldız, "Ancak bunu almak için rapor verecek doktor diyor ki, yani bu çoğun rapor alabilmesi için ellerinden veya kollarından birinin olmaması gerekiyor. Veya ellerinden birinin sakat olması gerekiyor. Diyelim ki eller de sağlamsa kalp hastası olması gerekiyor. Kalpte sağlamsa kronik akciğer hastası olması gerekiyor. Kalp ve akciğer sağlam, eler de sağlamsa bu çocuğum akülü araba almaya hak kazanmıyormuş. Böyle bir prosedür olur mu. Prosedür engel önümüzde. Bizim tek isteğimiz akülü araba verilmesi. Ben bu çocuğu okutmak zorundayım. Her zaman anne baba sağ olmaz" diye konuştu.

HALİL İBRAHİM VARLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber