Lliselilerin eyleminde 13 gözaltı

İstanbul'da Suriyeli çocuğun bir fastfood restoranından artık patatesleri toplarken, müdür tarafından dövülmesini protesto eden liseli gruptan 13 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2015 18:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Lliselilerin eyleminde 13 gözaltı

Ankara'da eğitim politikalarını eleştirerek Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) yürümek isteyen ve İstanbul'da Suriyeli çocuğun bir fastfood restoranından artık patatesleri toplarken, müdür tarafından dövülmesini protesto eden liseli gruptan 13 kişi gözaltına alındı.

Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanan liseli grup, yürüdükleri Yüksel Cadesi'nde açıklama yaptı ve karne yaktı. MEB'e yürümek isteyen gruba, polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis, daha sonra gruba müdahale etti.

Gruptan bazı kişiler, İstanbul'da bir fastfood restoranından artık patatesleri toplamak isteyen Suriyeli çocuğun dövülmesini de protesto edip, o restoranın Kızılay'daki bir şubesine pembe boya attı. Protesto eyleminde 8 kişi gözaltına alındı.

Dağılan liseli grup, akşama doğru Yüksel Caddesi'nde benzer nedenlerle toplanmak istedi. Müdahale eden polis, gruptan 5 kişiyi daha gözaltına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber