Balta: Paralel yapı vatan hainliği yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, paralel yapıyı vatan hainliğiyle suçladı. Balta, "Yıllarca sempati duyduğumuz insanlar dış bağlantılarla beraber tuzaklar kurdular bu ülkeye. Ben bunlara 'paralel yapı' demiyorum, 'paralel örgüt' diyorum. Ülkemizin, devletimizin karizmasını çizmeye kalkarsanız siz vatan hainisiniz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2015 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balta: Paralel yapı vatan hainliği yaptı

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın katılımıyla yapıldı. AK Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıya Bakan Yardımcısı Balta'nın yanı sıra Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun ile İl Başkanı İsmail Taşpınar, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Bakan Yardımcısı Balta, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk milletinin çok çabuk unutan bir millet olduğuna vurgu yaparak, AK Parti iktidarının başladığı 2002 ile öncesini karşılaştırdı. Tek partili dönemden Menderes iktidarına, 70'li yıllardan 1980 darbesine, 1999 depreminden Van depremine kadar birçok alanda karışlaştırma yaptı. "Bizim gençliğimizde insanlar dış görünüşlerine, etnik kimliklerine göre birbirlerine düşman oldular, terör aldı başını gitti" diyen Balta, Türkiye'nin çocuklarının Recep Tayyip Erdoğan sayesinde özgüven kazandıklarını savundu. Balta, "Bizler insan sevgisini, insan olma onurunu bu dönemde yaşadık. Kara lastikli Muhammet Balta, şimdi Ankara'da bakan yardımcısı oldu. Milliyiz biz, başkalarının çeşmesine su taşımıyoruz. Bu memleketi seviyoruz. Bu memleketin Kürt'ünü, Alevi'sini, Laz'ını, insanı seviyoruz biz. Bu memleket için, vatanımız için, bayrağımız için, milletimiz için çalışıyoruz. Milliyetçilik budur işte. Milliyetçilik, sadece Mersin'de Türk bayrağı sallamak değil, 780 bin kilometrekarenin her noktasında bu al bayrağı sallamaktır. Al bayrak şu anda daha güçlü dalgalanıyor. Kuru kuruya milliyetçilik olmuyor. Vatanını, milletini, bayrağını seven insanların çok çalışması lazım. Biz 12 yıldan beri çalışıyoruz" dedi.

"SİZ VATAN HAİNİSİNİZ"

2002'den bu yana yaptıkları çalışmaların karşısında planlar yapıldığına dikkat çeken ve paralel yapıya da gönderme yapan Balta, şunları söyledi: "Yıllarca sempati duyduğumuz insanlar dış bağlantılarla beraber tuzaklar kurdular bu ülkeye. Ben 'paralel yapı' demiyorum, 'paralel örgüt' diyorum. Bu vatana, millete, bayrağa saldıran, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne kasteden insanlardır bunlar. Siz bu ülkeyi dışarıda suçlu gösterip, ülkemizin, devletimizin karizmasını çizmeye kalkarsanız siz vatan hainisiniz. Gezi ve Kobani olaylarının arkasında kim var? Bu ülkenin ileri gitmesini istemiyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin sistemini kuracağız. Şimdi bu yolda yürüyoruz."

"BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE KONTROL BİZİM ELİMİZDE"

İl Başkanı Taşpınar ise 3 Ocak'ta Mersin'in 93. kurtuluş yılına denk gelen çok güzel bir kongre yaptıklarını ve kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığını anımsatarak, Davutoğlu'nun kongrede kendilerinden seçimde yüzde 50 oy sözü istediğini söyledi. O günden bu yana omuzlarındaki yükün daha da arttığını vurgulayan Taşpınar, verdikleri sözü yerine getirmek için canla başla çalışacaklarını belirtti. Milletvekili seçimine de değinen Taşpınar, 4 ay sonra Türkiye'nin kaderinde dönüm noktası olacak bir seçim yaşanacağını kaydederek, "Bu süreçte herkesin bizimle olmasını istiyoruz. Bazı arkadaşlarımızı ihmal etmiş olabiliriz. Gerekirse ayaklarına kadar gideceğiz, çünkü bu süreçte her birine ihtiyacımız var" diye konuştu.

AK Parti'nin, 77 üyeden oluşan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 19 meclis üyesi bulunmasına karşın, Büyükşehir'deki kontrolün kendilerinde olduğunu da iddia eden Taşpınar, "Büyükşehir Meclisi'nde kontrol bizim elimizde. Bu kontrolü, meclis üyelerimiz birlik, beraberlik içinde olmalarıyla sağladılar. Hatta CHP ve HDP de yeri geldiğinde mecliste bize destek veriyor. Bizim onay vermediğimiz hiçbir karar meclisten geçmiyor. Zaman zaman Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a önerilerde de bulunuyoruz. Bizim muhalefet anlayışım bu. Büyükşehir Meclisi'ni faydalı bir meclis yapısı durumuna getirdik" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ EN AZ 5 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK"

Seçime 120 gün kaldığını, bu süreçte 24 saatin tamamı gerekse de hiç durmadan çalışacaklarını ve Mersin'de seçimden zaferle çıkacaklarını iddia eden Taşpınar, Mersin'deki hedeflerinin en az 5 milletvekili çıkarmak olduğunu aktararak, "Son ankette Mersin'de yüzde 33-34 civarında oyumuz var. Başbakanımıza verdiğimiz sözünü yerine getirip bunu yüzde 50'ye getirebilirsek bizi kimse tutamaz" ifadelerini kullandı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Milletvekili Nebi Bozkurt da bu kapsamda Mersin'in ilçelerini dolaşarak, yatırımları yerinde incelediğini anlattı. AK Parti olarak Mersin'de çok güzel yatırımlar yaptıklarını dile getiren Bozkurt, yatırımların arkasının geleceğini söyledi. Anamur'daki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su sağlayacak Alaköprü Barajı'nın önümüzdeki pazartesi gününden itibaren su toplamaya başlayacağı bilgisini veren Bozkurt, şunları söyledi: "Bu, dünyanın ender projelerinden biridir. Denizin 250 kilometre altından borularla Kıbrıs'a tatlı su götürme projesi. Buradan giden suyu alacak Kıbrıs Güzelyurt'taki barajın inşaatı da tamamlandı. 80 kilometrelik hattın 60 kilometresi şu anda tamamlandı, yaza kadar bitecek ve inşallah Güzelyurt'taki baraja su akıtmaya başlayacağız."

AK Parti'nin Mersin'deki 4 milletvekili olarak her zaman birlik, beraberlik içinde olduklarını belirten Milletvekili Uzun ise il başkanı ve teşkilatlarla da birlikte seçime bu birliktelik içinde gireceklerini ifade etti. Laf üretmediklerini, kuru kuruya milliyetçilik de yapmadıklarını ve hizmet ürettiklerini dile getiren vatanına, milletine hizmet etmenin en büyük milliyetçilik olduğunu vurguladı. Asıl hedeflerinin 2019 yerel seçimleri olduğuna işaret eden Uzun, 2019 seçimlerinin çalışmalarını, programını ve planlarını bugünden itibaren yaptıkları takdirde 2019'da Mersin'i ak belediyecilikle tanıştıracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber