Anayasanın dili doğru bir dil değil

Anayasanın dili doğru bir dil değil, sıkıntılı bir dil. Anayasada olmaması gereken birçok madde var. Anlaşılır, net, düzgün yani bugün halkın konuştuğu dili en iyi şekilde barındıran ve o dille yazılmış yeni bir anayasa mutlaka olmalı. Bence bu seçimin en belirleyici yönü yeni anayasa olacaktır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2015 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasanın dili doğru bir dil değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Yeni anayasa bir ayağıyla çözüm sürecini de ilgilendiriyor. 'Anayasayı değiştirelim birçok sorunları ortadan kaldıralım' diyoruz" dedi.

Beşiktaş Gençlik Kolları 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Erdem, AK Parti gençlik teşkilatının Türkiye'nin değil belki de dünyanın en önemli gençlik hareketlerinden biri olduğunu söyledi.

Erdem, "AK Parti'nin tamamı bir gençlik partisidir. Gençleri, gerçek manada değerli bulan bir partidir. Bugün bakın bütün oyunlar gençlik üzerinedir. Terörün ana hedefi ve malzemesi, kullanabileceği gençliktir. Daha çocuk yaşta gençleri alıp, polisi taşlatıyorlar. Ama AK Parti gençliği farklı bir gençlik. Hedefi olan ve kendisini yetiştiren, hiçbir negatif olayın içinde bulunmayan bir teşkilattır. Bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak" ifadelerini kullandı.

Gençlerin önünde rol modelleri olduğuna işaret eden Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gençler için en güzel örnek olduğunu, bu iki liderin gençlik yıllarından beri aktif olarak görev aldıklarını anlattı.

Erdem, gençlerin, AK Parti'nin ve Türkiye'nin geleceği olduğuna dikkati çekerek, "AK Parti gençlik teşkilatlarına baktığımızda gelecek kaygımız olmadığını görüyoruz. Çünkü emin ellerde gençlik teşkilatımız var. Birçok Recep Tayyip Erdoğan Allah'ın izniyle sizin aranızda. Birçok Ahmet Davutoğlu sizin aranızda" şeklinde konuştu.

Seçilme yaşını 25'e çektiklerinde birçok partinin buna itiraz ettiğini hatırlatan Erdem, Türkiye'nin en genç milletvekillerinin de AK Parti milletvekilleri olduğunu belirtti.

- Anayasa değişikliği

Seçim sonrasında anayasanın değişmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa, temel yasa yani birçok sıkıntının sebebi. Bir darbe yasası. 2023'e girecek Türkiye'yi taşıması mümkün değil. Türkiye'nin önünü açmamız lazım. Biz bu anayasa ile de Türkiye'nin önünü açamayız. Aslında 12 Eylül 2010'daki değişiklikle güzel şeyler oldu. Halk oylaması yüzde 58 gibi net bir netice ortaya koydu. 2011 seçimlerini değerlendirecek olursak, orada şöyle bir mesaj vardı; 2002'de yüzde 34 oy aldık. 2011'de yüzde 50 oy almamıza rağmen anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlayamadık. Burada halkın verdiği mesaj şuydu; 'Evet bir anayasa değişikliği mutlaka şart ama bunu AK Parti tek başına yapmasın, diğer partilerle birlikte yapsın. Toplumun tamamını arkasına alsın. Ama AK Parti hizmetlerinden memnunuz.' Biz bu mesajı aldık ve seçimlerden sonra Anayasa Komisyonu oluşturduk."

Anayasayı değiştirme konusunda diğer partileri eleştiren Erdem, "Anayasayı değiştirmede yoklar. Ortaya koydukları bir proje de yok. AK Parti'yi karalamakla veya Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı yaparak siyaset yapılmaz. Siyaset, Türkiye'nin önünü açacak birtakım projeleri sahiplenmekle olur" diye konuştu.

Erdem, bu projelerin başında yeni anayasanın geldiğine işaret ederek, "Yeni anayasa bir ayağıyla çözüm sürecini de ilgilendiriyor. 'Anayasa'yı değiştirelim birçok sorunları ortadan kaldıralım' diyoruz. Anayasanın dili doğru bir dil değil, sıkıntılı bir dil. Anayasada olmaması gereken birçok madde var. Anlaşılır, net, düzgün yani bugün halkın konuştuğu dili en iyi şekilde barındıran ve o dille yazılmış yeni bir anayasa mutlaka olmalı. Bence bu seçimin en belirleyici yönü yeni anayasa olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber