Liseli genci kaçıranlara 14 yıl hapis istendi

Liseli Ant Sekban'ı kaçırıp 3 gün saklayan sanıklardan Sabahattin A., "Babası beni bacağımdan vurdurdu. Çocuğa kötülük yapmadım. Amacım benim çektiğim acıların bir kısmını yaşamasıydı" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Ocak 2015 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liseli genci kaçıranlara 14 yıl hapis istendi

Sedef ŞENKAL DEMİR

İstanbul Çekmeköy'de müteahhitlik ve kereste ticareti yapan Atilla Sekban'ın lise öğrencisi olan oğlu Ant Sekban'ın (16), 26 Aralık 2014'te okul dönüşü kaçırılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Lise öğrencisini evlerinin yakınında arabaya bindirip kaçırdıktan sonra bir sitede 3 gün tutan ve olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Sabahattin A.'yla yeğeni Nurullah C.'ye dava açıldı.

Her iki sanık için, "18 yaşından küçük olan mağduru silahla birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit ile kaçırma ve alıkoymak" suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede, baba A.S.'nin, inşaatında çalışan Sabahattin A.'ya ücretini ödemediği ve 2012'de silahlı yaralama olayını gerçekleştirdiği anlatıldı.

'ACI ÇEKSİN İSTEDİM'

Sanıklardan Sabahattin A. iddianamedeki ifadesinde baba Atilla Sekban'ın inşaatında iş yaptığını ve 28 bin lira alacağı bulunduğunu belirterek, "Borcunu ödemediği gibi bir de adamına beni vurdurdu. Bacağıma platin takıldı. Karımla boşanma aşamasına geldik. Kendisine kin besledim. Olay günü yeğenimle oğlunu gördük. Yanına yaklaşıp kolundan tutup arabaya çektik. Bir siteye götürdük. Kötü davranmadık. Amacım benim çektiğim acıların bir kısmını yaşamasıydı" dedi. İddiaları reddeden Atilla Sekban, şunları söyledi: "Benden hiçbir şekilde alacağı yok. Taşeron firmayla çalışıyor. Alacağını benden tahsil etmek istedi. Sonra da inşaatta Ömer diye bir çalışanla aralarında kavga çıkmış. Ömer bunu silahla yaralamış. Firmadan parasını alamayınca kendisini benim vurdurttuğum yönünde ifade verdi. Savcılık da bu şekilde bana azmettirme suçundan dava açtı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber