Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Bursa, Yalova, Manisa, Mersin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bingöl çevreleri ile öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, gece saatlerinde Antalya'nın Kaş ve Kale ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bingöl, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle değişik yönlerden hafif, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer orta kuvvette (20-) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

PUS VE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber