Çevre için yeni analiz labaratuvarı açılıyor

Türkiye'nin en iyi çevre PCDD/PCDF (Dioksin/Fuar) analiz laboratuvarı, yarın Ankara'da açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2015 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre için yeni analiz labaratuvarı açılıyor

Türkiye'nin en iyi çevre PCDD/PCDF (Dioksin/Fuar) analiz laboratuvarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla düzenlenen törenle yarın Ankara'da açılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, geçen sene gerçekleştirilen yaklaşık 5 milyon liralık yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı'nın en son teknoloji ile donatıldığı, PCDD/PCDF analiz laboratuvarının kurulduğu belirtildi.

PCDD/PCDF analiz laboratuvarının Türkiye'nin en iyisi, dünyanın ise en iyi 5 laboratuvarından biri olduğu ifade edilerek, söz konusu laboratuvarlarda, 1 hafta sürebilen analizlerin 1 günde yapılabildiği belirtildi. Laboratuvarın yarın Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen törenle Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce tarafından açılacağı bildirildi.

Laboratuvar ile daha önce yurt dışına gönderilen yıllık yaklaşık 500 numunenin Türkiye'de analiz edilmesinin sağlanacağı aktarılarak, analiz bedeli olarak yıllık 2 milyon TL'nin ülke dışına gitmesinin engelleneceğine işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber