Çevre denetimlerine 41 yeni araç

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine, çevre denetimlerinde kullanılmak üzere numune alma cihazı, egsoz emisyon ölçüm cihazı, GPS ve benzeri ekipmanlarla donatılmış 41 araç temin edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2015 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre denetimlerine 41 yeni araç

Çevre ve şehircilik il müdürlüklerine, çevre denetimlerinde kullanılmak üzere numune alma cihazı, egsoz emisyon ölçüm cihazı, GPS ve benzeri ekipmanlarla donatılmış 41 araç temin edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde, 2013'te atık, hava, su, toprak, ÇED, gürültü, koku, egzoz, yakıt, kimyasallar gibi birçok konuda 37 bin 467 denetim yapıldı.

Denetim sayısı geçen yıl ise 2013'e göre 5 bin 659 artarak, 43 bin 126 oldu. Denetimlerde mevzuata uygunsuz işletilen tesislerin faaliyetleri durduruldu.

Çevre ve şehircilik il müdürlüklerine, geçen yıl çevre denetimlerinde kullanılmak üzere numune alma cihazı, egsoz emisyon ölçüm cihazı, GPS ve benzeri ekipmanlarla donatılmış 40 araç temin edildi. Bu yıl ise 41 araç teslim edilecek.

Bu arada Bakanlık Avrupa da ilk defa uygulanacak e-denetim uygulamasına geçti. Uygulamayla denetim tutanağı sahada online olarak tutulacağından, denetim verisi sahada oluşmaya başlayacak. Bir tesise idari yaptırım uygulanması gerektiği taktirde sistem üzerinde değişiklik yapma imkanı olamayacak, uygulanması gereken yaptırımdan geriye dönüş yapılamayacak. E-denetim programı ayrıca vatandaş şikayetlerinin değerlendirmesini kolaylaştıracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber