Eker: Maliye'den 2 bin kadro istedik

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: "2014 yılı içinde yaklaşık 500 personel aldık. 2015 yılı için Maliye Bakanlığı'ndan 2 bin kadro talep ettik"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2015 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker: Maliye'den 2 bin kadro istedik

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2014 yılı içinde yaklaşık 500 personel aldıklarını, 2015 yılı için Maliye Bakanlığı'ndan 2 bin kadro talep ettiklerini bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı üzerinde görüşmelere başlandı.

Hükümet adına söz alan Bakan Eker, tasarıyla, 500 bine yakın üreticinin teşkilatlanmasının sağlanacağını ve halen faal olan 263 birliğin görev ve sorumluluklarının belirleneceğini ifade etti.

Eker, söz konusu tasarıyla, uzun süreçli bir çalışma olan ıslah programları sayesinde, sürüden ayıklama, yani "genetik ıslah", "seleksiyon" olarak tanımlanan suni tohumlamayla, genetik kapasitenin artırılacağını, birim hayvandan daha çok verim sağlanacağını kaydetti.

Bakanlığındaki kadrolara ilişkin açıklama yapan Eker, 2014 yılı içinde yaklaşık 500 personel aldıklarını, 2015 yılı için Maliye Bakanlığı'ndan 2 bin kadro talep ettiklerini bildirdi. Eker, "Maliye Bakanlığı'ndan bunu aldığımız takdirde hemen uygulamaya geçireceğiz. Gönül ister ki hepsini istihdam edelim ama tabiatıyla herkesi Tarım Bakanlığı'nda istihdam etme imkanı yok" dedi.

-"17 bin dönüm kadar örtü altı"

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Eker, yoğun kar ya da dolu yağışı, sel gibi doğal afetler nedeniyle, 2014 yılı için, 31 Aralık gününe kadar, borç erteleme kararnamesi çıkardıklarını anımsattı. 2015 yılı Ocak ayında meydana gelen zararlarla ilgili hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini anlatan Eker, "Sıkıntı şu: Bizim tespitimiz 17 bin dönüm kadar örtü altı... Sera olsa sigorta kapsamına girer ki sigorta parasının yarısını biz ödüyoruz. Ama vatandaşlar ya Hazine'ye ait araziyi işgal etmiş sigorta yaptıramıyor ya da basit bir naylon germe suretiyle üretim yapmış. Ama onlar sonuçta bizim vatandaşlarımız. Vatandaşlarımızı, sigorta kapsamına girmeye elverişli üretim yapmaya teşvik edeceğiz" diye konuştu.

Mehdi Eker, 2014 yılında Türkiye'nin 13 bin ton saman ihraç ettiğini, 1000 ton ithal ettiğini bildirdi. Eker, dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde aynı ürünün ithal ve ihraç edilebildiğini söyledi.

Eker ayrıca, Bakanlığı'nda personelin gıda zehirlenmesi geçirdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını, böyle bir şey yaşanmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber