28 Ocak 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2015 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 Ocak 2015'ten önemli gündem başlıkları

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yüksek Mahkeme Başkanları onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öğle yemeği verecek.

(Ankara/12.30)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas'ta yapılacak Onuncu Kalkınma Öncelikli Dönüşüm Programları 3. Basın Toplantısına katılacak.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yasama, yürütme ve yargı erklerinin temsilcilerine vereceği yemekte hazır bulunacak, ardından da Başbakanlık Merkez Bina'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

Davutoğlu Başbakanlık Merkez Bina'da, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyetini kabul edecek.

(Ankara/10.00/12.30/15.00/16.30)

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi ziyaret için Fransa'nın başkenti Paris'e hareket edecek.

(Ankara)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsviçre'nin Bern kentindeki Büyükelçilik konutunda, Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Bern)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Düşük Gelirli Gelişmekte Olan Ülkelerin Ankara büyükelçileriyle öğle yemeğinde bir araya gelerek, konuşma yapacak.

(Ankara/12.30)

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Meyra Palace Hotel'de düzenlenen "Türkiye Afet Yönetimi Strateji Belgesi Strateji Geliştirme Çalıştayı"nın açılışına katılacak.

(Ankara/ 10.00)

4- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İspanyol İşadamları Derneği (CEOE) Başkan Yardımcısı ve AB ile İlişkilerden Sorumlu Komisyon Başkanı Jose Vicente Gonzalez ve Gas Natural Fenosa firması yetkilileriyle görüşecek, iş adamlarına hitap edecek.

- Bozkır, Elcano Enstitüsünde düzenlenen çalışma yemeği çerçevesinde, akademisyenler, uzmanlar, iş adamları ve üst düzey devlet görevlilerinden oluşan grupla bir araya gelecek.

(Madrid)

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, D-8 Sanayi Bakanları 4. Toplantısı Bakanlar Oturumu'na katılacak.

(Tahran)

7- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gölbaşı Çevre Referans Laboratuvarı'nda, "Online İzleme Merkezi, Dioksin Furan Laboratuvar Kurulumu ve Çevre Denetimi Araç Dağıtım Programı"na katılacak.

(Ankara/11.00)

8- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a resmi ziyarette bulunacak.

(Türkmenistan)

9- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Janusz Piechocinski ile görüşecek, Türk firmasının konsorsiyum ortağı olarak yapımını üstlendiği Varşova Metrosu'nun ikinci etabının açılışına katılacak, Türkiye-Polonya İş Konseyi'nin Polonya tarafını oluşturan firmaların üst yöneticileriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Varşova)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi'nin ve Beylikova Halk Eğitim Merkezi ile 200 yataklı pansiyon binasının açılış törenlerine katılacak.

(Eskişehir/13.30/16.30)

11- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye-Çad Karma Ekonomik Komisyonu 1. Dönem Toplantısı'na katılacak, Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaşım Koridoru ülkelerinin temsilcileriyle görüşecek.

(Ankara/14.30/İstanbul/19.00)

12- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, partilerinin Seyrantepe Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresine katılacak.

(Diyarbakır/11.00)

13- TBMM'den

- Genel Kurul'da, Maden Yasa Tasarısı görüşülecek.

(14.00)

- KİT Komisyonu'nda Türkiye Petrolleri A.O ile Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin 2011-2012 yılı hesapları incelenecek.

(10.30/14.30)

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Torba Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek.

(11.00)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, genel merkezde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/13.00)

15- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Birlik Vakfı Ankara Şubesi'nde, "Yeni Anayasa, Yeni Türkiye" konulu konferansa katılacak.

(Ankara/19.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de Husiler'in başkent Sana'da kontrolü sağlaması, hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesi ile siyasi uzlaşı çabaları takip ediliyor.

(Sana)

4- Lübnan Parlamentosu, ülkenin 13. cumhurbaşkanını seçecek.

(Beyrut)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 dönemine ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Telafer'den Türkiye'ye sığınan Türkmen ailelere yardım malzemesi dağıtacak.

(Ankara/12.30)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5. hafta, oynanacak 8 maçla devam edecek.

- Kupada Centone Karagümrük-Samsunspor, Tuzlaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, FBM Makina Balçova Yaşamspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Bayburt Grup Özel İdare-Altınordu, Kardemir Karabükspor-Sivas Dört Eylül Belediyespor, Gaziantepspor-Sivasspor, Adana Demirspor-Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor-Galatasaray karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/İzmir/Bayburt/13.00/Karabük/13.45/Gaziantep/16.00/Adana/18.15/Eskişehir/20.00)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Galatasaray Odeabank, Çek Cumhuriyeti'nin USK, Abdullah Gül Üniversitesi, Fransa'nın Bourges Basket, Fenerbahçe ise İspanya'nın Avenida takımıyla karşılaşacak.

(Prag/19.00/Kayseri/19.00/İstanbul/20.00)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Beşiktaş İntegral Forex sahasında Litvanya'nın Neptunas, Pınar Karşıyaka evinde Fransa'nın Paris Levallois, Banvit ise deplasmanda İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/İzmir/20.00/Las Palmas/22.00)

4- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı VitrA deplasmanda Rusya'nın Omichka, Fenerbahçe Grundig sahasında Romanya'nın Stiinta, VakıfBank ise deplasmanda Sırbistan'ın Partizan Vizura takımıyla karşılaşacak.

(Omsk/15.00/İstanbul/19.00/Belgrad/20.00)

5- Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 10. gününde çeyrek final müsabakaları yapılacak.

- Tek erkeklerde Novak Djokovic ile Milos Raonic, Stanislas Wawrinka ile Kei Nishikori, tek kadınlarda ise Serena Williams ile Dominika Cibulkova ve Venus Williams ile Madison Keys korta çıkacak.

(Melbourne)

6- İsveç'in evsahipliği yapacağı Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Engin Ali Artan erkekler, Alisa Agofonova-Alper Uçar çifti de buz dansı kısa programda mücadele edecek.

(Stockholm)

7- Ekvator Ginesi'nde düzenlenen 2015 Afrika Uluslar Kupası'na, D Grubu'nda Kamerun-Fildişi Sahili ve Gine-Mali maçlarıyla devam edilecek.

(Malabo/Mongomo/20.00)

8- Katar'da düzenlenen Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası'nda çeyrek final maçları başlayacak.

(Doha)

9- İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Atletico Madrid ile Barcelona, Vicente Calderon Stadı'nda karşılaşacak.

(Madrid/22.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber