Belediye başkanı ile çaycının kavgası

BOLU'nun Mudurnu İlçesi Taşkesti Belde Belediyesi'nde çaycılık yapan Ferit Karademir, işten ayrılması nedeniyle tazminatını isteyince Belediye Başkanı AK Partili Saim Çevik tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ocak 2015 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye başkanı ile çaycının kavgası

Ferit Karademir başkan hakkında şikayetçi olurken, Taşkesti Belde Belediye Başkanı Saim Çevik ise belediyenin facebook adresini izinsiz kullanması nedeniyle işçisine sadece bağırdığını söyledi.

Olay geçen Çarşamba günü Taşkesti Belde Belediyesi binasında meydana geldi. Üç yıldır belediyede çaycı olarak çalışan 33 yaşındaki Ferit Karademir'in yıl sonunda biten sözleşmesi yenilenmeyerek işine son verildi. Belediye ile ilişiği kesilen Ferit Karademir geçenz hafta Çarşamba günü telefonla aranarak görüşme için belediyeye çağırıldı. İddiaya göre Taşkesti Belde Belediye Başkanı Saim Çevik, belediyenin önünde gördüğü Ferit Karademir'i kolundan tutup makam odasına çıkartarak dövdü.

Olayın ardından Mudurnu Devlet Hastanesi'ne giden Ferit Karademir'e, "Üst dudak iç kısmında 1 santimlik lezyonu var. Sağ üst orta kesici dişinde kırık mevcut. Nazal kemikte kırık mevcut. Basit tıbbi müdahale ile giderilemez niteliktedir" diye rapor verildi.

Ferit Karademir, Saim Çevik hakkında İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

'TAZMİNATIMI İSTEYİNCE KÜFÜR EDİP, YUMRUK ATTI'

Belediye Başkanı Saim Çevik tarafından dövüldüğünü iddia eden Ferit Karademir tazminatını almak istediğini belirterek şu iddiada bulundu:

"İşsizlik maaşı için Bolu'ya gidip geldim. Belediyeye gidip 'Tazminatlar ne olacak' diye sordum. Onlar da 'Yok' dediler. Yasal yollara başvuracağımı söyleyerek gittim. Çarşamba günü beni arayarak belediyeye çağırdılar. Başkan tazminat hakkımı istediğim için bir şey yapar belki diye gitmek istemedim. Sonra belediyeye gittim, bu sırada başkan beni arkamdan tutup sürükleyerek odasına kadar götürdü. Sekreterine de 'İçeriye kimseyi almayacaksın' dedi. İçeriye girince de bana küfür ederek yumruk attı. Odadan çıktığımda da bir memur burnumdan akan kanları sildi."

Olaydan sonra başkanın kendisini arayarak "Taşkesti de durmayacaksın. Seni döverim, öldürürüm" diyerek tehdit ettiğini iddia eden Karademir, savcılığa şikayetçi oldu.

SADECE BAĞIRIP ÇAĞIRDIM

Darp olayının asılsız olduğunu, Ferit Karademir'i belediyenin facebook adresini kullandığı için uyardığını söyleyen başkan Saim Çevik ise, şöyle konuştu:

"Bu olayla ilgili kişinin yönlendirildiği bilgisini aldım. Kendisinin belediye yaptığı usulsüz işler var. Biz bu kişiyi iş alımıyla aldığımız için yılbaşında işine son verilmişti. Daha sonraki günlerde bu arkadaşı belediyenin kaloriferini yakması için çağırdık. Daha sonra bazı şeylerini duyunca işine son verdik. Ben sadece kendisine bağırıp çağırdım. 'Niye böyle şeyler yapıyorsun, belediyeye ait Facebook hesabını kullanmanın suç olduğunu bilmiyor musun' diye bağırdım. 'Bundan sonra burada işin yok' dedim ve çıkıp gitti. Dört saat sonra ise Mudurnu'ya gidip rapor almak için uğraştığını duydum. Benimle daha önce aramızda husumet olan İbrahim onu hastaneye götürmüş. Olay bundan kaynaklandı. Konu yargıya taşındı."

Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber