Akdağ'dan kara tablo

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Akdağ, "Maliye'nin 'hastanelerde paket fiyat' tebliği doğru. Doktorların gelmek istemediği İstanbul için mecburi hizmet düşünülüyor" dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün Word Park Otel'de sağlık muhabirleriyle bir araya geldi. Bakan Akdağ, İstanbul'da da pratisyen hekim, hemşire ve ebe sayısının az olduğunu, artırılması gerektiğini söyledi. Akdağ, "Enteresandır, pratisyen hekimler İstanbul'a gelmek istemiyor. İstanbul'a gitmek isteyenlere bine yakın pozisyon belirledik, 35 kişi geldi. Gerekirse İstanbul için mecburi hizmet yapacağız" dedi.

Bir yıldır pratisyen hekimlere en iyi döner sermayeyi veren müdürlüklerden biri olan İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nü bunun tanıtımını yeterince yapmamakla eleştiren Akdağ, "2005'te pratisyen hekimlere yapılan ek ödeme 1.650 YTL olmuş. Maaşları da 1000 YTL civarında" dedi.

Tebliğleri savundu

Akdağ, Maliye Bakanlığı'nın 1 Temmuz tarihli ve özel hastanelerin tepkisine neden olan tebliğ konusunda özel kuruluşları eleştirdi. Özel sağlık kuruluşlarının "20 gün süre tanıyacağız" açıklamasına Akdağ şu karşılığı verdi: "3 hafta, 4 hafta süre verelim demekle, tehditvari ifadelerle bu işler çözülmez. Özel kurumlar bazı noktaların gözden geçirilmesini istediler. Bazı değişiklikleri yapıyoruz, ama temelin yanlış olduğunu düşünmüyoruz. 'Bu paralarla bakamayız, vatandaştan ilave ücret alırız' demek fırsatçılıktır."

'Devletin kasasını yağmalatmayız'

TTB listesinde bir MR çekiminin fiyatının 450 YTL olduğunu kaydeden Akdağ, şöyle devam etti:"Ben buna insaf derim. Bir taraftan 'Herkes ücretsiz sağlık hizmeti alsın' diyeceksiniz, öbür taraftan da bu fiyatı vereceksiniz, bütçe talimatında 72 YTL olan MR için. Bugün iyi bir MR cihazının fiyatı 2 milyon YTL civarında. Günde 30 MR çekseler 100 günde cihazın maliyetini çıkarıyorlar. Kusura bakmayın, biz yetimin hakkını korumak zorundayız. Biz kimsenin keyfi için devletin kasasını da yağmalatmayız."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber