Beden eğitim dersleri daha aktif işlenecek

Onuncu Kalkınma Planı'na göre, okullardaki beden eğitimi ve spor derslerinin daha aktif olarak işlenmesi için müfredat değiştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2015 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beden eğitim dersleri daha aktif işlenecek

Okullardaki beden eğitimi ve spor derslerinin daha aktif işlenmesi için müfredat değişikliğine gidilecek.

Kalkınma Bakanlığınca 2014-2018 dönemini kapsayan Onuncu Kalkınma Planı çerçevesinde, Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı Eylem Planı yayımlandı.

Eylem planına göre, okul spor kulüplerinin kurulması teşvik edilecek. Bunun için okullarda fiziksel etkinlik projesinin uygulanması için gerekli malzemelerin temin edilmesi sağlanacak. Öğretmen ve yöneticilerin fiziksel aktivitenin önemi konusunda farkındalıkları artırılacak.

Ayrıca öğrencilerin spor etkinliklerine katılımını teşvik edecek turnuvalar düzenlenecek. Okulların spor tesislerinin envanterleri çıkarılacak, spor tesisi olmayan okullara tesis yapılması sağlanacak. Mevcut durumda tesisleri olanların ise bakım ve donanım ihtiyaçları başta gerekli ekipmanların temini ve var olanların güncellenmesi olmak üzere kademeli olarak giderilecek.

Okullardaki beden eğitimi ve spor derslerinin daha aktif olarak işlenmesi için müfredat değiştirilecek. Okul sporlarının kulüpleşmesi sağlanarak sporcu altyapısı güçlendirilecek.

-Spor eğitmenleri halkı bilinçlendirecek

Halkın fiziksel aktivite yapma bilincini geliştirmek adına da yazılı ve görsel medyada spor yapma kültürünü geliştirecek program, kamu spotu ve kampanyalar düzenlenecek.

Açık alanlardaki fiziksel aktivitelerin gerçekleştirildiği ekipmanların ve parkurların doğru kullanılabilmesi için kılavuzlar ve panolar hazırlanacak. Buralarda spor eğitimi almış kişilerin halkın en çok kullandığı vakitlerde yarı zamanlı çalışması sağlanacak.

-Kamu tesisleri etkin kullanılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığının sorumlu olduğu bir diğer eylem planında kamu kurumlarına ait spor tesislerinin, vatandaşlar tarafından etkin bir şekilde kullanımı sağlanacak. Bu kapsamda, kamuya ait spor tesislerinin envanteri çıkarılacak ve söz konusu tesislerin kullanım ilkeleri belirlenecek.

Ortak kullanıma açılan tesislerin kapasite kullanım oranlarını takip edecek sistem geliştirilecek. Ortak kullanıma açılan tesislerin verimliliği, il düzeyinde oluşturulacak bir kurul tarafından değerlendirilecek ve bu tesislerin vatandaşlar tarafından azami düzeyde kullanımları teşvik edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber