Avcı: 5 milyon sertifika verdik

Bakan Avcı: "Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde açılan 2 bine yakın kursta farklı alanlarda 5 milyon sertifika verdik"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2015 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı: 5 milyon sertifika verdik

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde açılan 2 bine yakın kursta, farklı alanlarda 5 milyon sertifika verdik" dedi.

Bakan Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezi ve 200 yataklı pansiyon binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, yurt genelinde öğrenci pansiyonu konusuna çok önem verdiklerini belirtti.

Halk Eğitim Merkezlerinde 2 bine yakın meslek edindirme kursu olduğunu vurgulayan Avcı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçer'e Halk Eğitim Merkezlerinde uygulanan kursların organizasyonu için teşekkür etti.

Birçok vatandaşın Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslar sayesinde meslek edindirme sertifikası aldığını belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde açılan 2 bine yakın kursta farklı alanlarda 5 milyon sertifika verdik. Halk Eğitim Merkezleri, milli eğitimin çok önemli bir parçasını oluşturuyor."

Açılışı yapılan Halk Eğitim Merkezi hakkında bilgi veren Avcı, Halk Eğitim Merkezinin 1 milyon 702 bin 740 liraya mal olduğunu ve bir yılda bittiğini ifade etti.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise Halk Eğitim Merkezi ve öğrenci pansiyonunun Beylikova'nın eğitimine yapılan önemli yatırımlar olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezini gezdi. Bakan Avcı daha sonra Beylikova Belediyesi Spor Salonu ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yaptırılan Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış'ı makamında ziyaret eden Avcı, Haskırış'tan ilçe hakkında bilgi aldı. Bakan Avcı ayrıca, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ve AK Partililerle ilçede bulunan bir düğün salonunda bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber