ATO'da antetli fişleme

Paralel yapı, odalara da girdi. ATO seçimleri öncesinde tüm oda personelinin antetli kağıtlara yazılan notlarla isim isim fişlendiği ortaya çıktı. Paraleller fişledikleri isimleri dinlemeye de aldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Ocak 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ATO'da antetli fişleme

Paralel yapının Mayıs 2013'te gerçekleştirilen Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimleri öncesinde tüm çalışanları isim isim fişlediği ortaya çıktı. Üstelik fişlemede ATO antetli kağıtları kullanıldı. Bu kağıtlara alınan notlara göre her çalışan ailesiyle birlikte takibe alınmış ve hükümete mi yoksa cemaate mi yakın oldukları belirtilmiş. Hatta fişlenenlerin telefonları dinlenmiş. Sabah Özel İstihbarat Bölümü o antetli kağıtları ele geçirdi. Kağıtlarda isimlerin karşısında "hizmet düşmanı", "AK Partili" ya da "koyu Tayyipçi" şeklinde notlar yer alıyor. Bazı isimlerin karşısına da "takip edilmeli" notu düşülmüş, dinleme ihtimali açık bırakılarak cep telefonu da belirtilmiş.

BAŞKAN 'TAMAMDIR'

5 Şubat 2013 tarihli ATO Başkanı Salih Bezci ile ilgili fiş notunun bulunduğu belgeler de olayın boyutunu ortaya koyuyor. Bezci'yle ilgili "Tamamdır, anlaşıldı" notu düşülmüş. Bezci'nin belgenin düzenlendiği tarihten yaklaşık 3 ay sonra ATO Başkanı seçildiği biliniyor. Fişleme belgesinde, "Hizmet düşmanı olarak" vasıflandırılan eski Genel Sekreter Dücane Ergezen yaptığı açıklamada "Cemaatin ATO'da seçimleri etkilediğini biliyordum. Bana bir adamlarını gönderip tehdit bile ettiler. Ama bu belgeleri sayenizde yeni gördüm. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

TEKLİFİ REDDETTİM

Dücane Ergezen şunları anlattı: "Mayıs 2013'teki seçimlerden önce Cemaat burayı ele geçirebilmek için çok ciddi çalışma yaptı. Bunu kişisel olarak fark ettim ve karşısında durdum. Tüccarı da bilgilendirdim. Seçimden 8 ay önce cemaatin tanınan bir ismi ziyaretime gelip benimle ve ATO ile ilgili ABD'ye rapor verildiğini bildirdi. 'Ticaret odalarını ele geçirme planı var, ATO da önemli bir kale. İstersen seni bizimkilerle irtibatlandırayım' dedi. Ben cemaatin temsilcisi olamayacağımı söyledim. Emniyettekiler beni 'dikkatli olmam' gerektiği konusunda uyardı. Hangi akla hizmet bu cesareti gösterdiğimi sorguladılar. Hakkımda dava açıp 7 yıl hapis istemiyle yargılanmama yol açtılar. 17 Aralık patlamasaydı hapisteydim."

AİLECEK HİZMETE KARŞILAR

Genel Sekreter D.E: Hizmet düşmanı, AK Partili, koyu Tayyipçi, Engel olunmalı, Takip edilmeli. (0533 568 .. ..)

Oda Sicil Müdürü N.Y: Ülkücü. Hizmete karşı olumsuz düşünceleri var. Kapalı kutu...

Basın Müşaviri B.K.: Bizim MÜSİAD'dan getirdik. Tayyipçi, hizmet düşmanı. Takip edilmeli (0530568.. ..)

Özel Kalem M.G.: D.'ye (Dücane Ergezen) bağlı. Ailecek hizmete karşı, bir şeyler karıştırıyor. Acil takip edilmeli (0532 651..)

Ticaret Sicil Müdürü Z.Ö.: D.'ye bağlılığı şüphesi var. Mutlaka ikna edilmeli.

Bezci: Tamamdır, anlaşıldı.

ATO Meclis Başkanı N.G.: Anlaşıldı, hizmetten yana.

H.Ç.: MÜSİAD eski başkanı, parasal sıkıntıları var. Çözersek bize yardımcı olacak (20 milyon).

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber