AKP'li Yaşar'dan 'İşsiz eczacılar, aile hekimi olsun' teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Aksaray Milletvekili Eczacı Ahmet Yaşar , bir çok yeni mezun genç eczacının boş gezdiğini belirterek, ilginç bir teklifte bulundu. Yaşar, ?işsiz eczacıların eğitim verilerek aile hekimi yapılmalarını" önerdi.

Yaşar, Türkiye Eczacılar Birliği'nin yayın organında yayınlanan söyleşisinde, doktor açığına dikkat çekerken, ?eczacı" fazlalığından yakındı.

Yaşar, eczacılara doktorluk yolu açılabileceğini belirtirken, bununla ilgili önerisini şöyle anlattı:

"Bu açığı karşılamanın bir yolu var. Türkiye'de fazla miktarda eczacı var. Bunlar 5 yıl eğitim almış, bir çok dersleri de hekimlerle aynı zaten. Bu eczacılara tıp fakültesinde okutulan fark dersleri, iki yıl gibi bir sürede verelim ve bunları aile hekimine yapalım. 2 yıl içerisinde 8-10 bin aile hekimi kazanırız. Bir çok yeni mezun genç eczacı boş geziyor. Boş gezene kadar aile hekimi olur ve son derece yararlı hizmet verir." Yaşar, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla eczane olduğunu ifade ederek, "Bence eczacılık fakültesinin bir kısmını eczacılık yüksek okuluna çevirerek ezcane yardımcısı yetiştirmek lazım. 3 yıl eğitim yeter onlara. Fakülteden mezun olan eczane açabilmeli, yüksekokuldan mezun olan yardımcı eczacı ile çalışabilmeli ama eczane yetkisi olmamalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber