Uzun süre oturanları ayağa kaldıran masa yapıldı!

Eğer siz de tüm gün masa başında çalışıyorsanız ve en büyük hareketinizin kahve almaya gitmekse bu durumun sağlığınızı ne kadar kötü etkilediğini anlatmamıza gerek yok diye düşünüyoruz. İşte bu sağlıksız duruma engel olmak için teknolojinin son nimeti olarak, uzun süre oturanları ayağa kaldıran bir masa geliştirildi. İşte o masa!

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Ocak 2015 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzun süre oturanları ayağa kaldıran masa yapıldı!

Yapılan araştırmalar gün boyunca oturarak çalışmanın da ayakta çalışmanın da bedenimize ciddi zararlar verdiğini gösteriyor. Bu sebeple önemli olan tam arasını bulmak. İş temposundan ne kadar oturup kalktığımı hesaplayacak vakit mi var diyorsanız sizin yerinize bunu yapacak bir masanın tasarlandığını müjdelemek isteriz. Stir Kinetic Desk adlı masa bel ağrılarınızı geçirmek için sizi bekliyor.

Kendi kendine yükselip alçalan bu masa oturanların gün içinde kibarca ayağa kalkmasını sağlıyor. Boyunuzu kaydetme teknolojisine sahip olan bu akıllı masa günlük alışkanlıklarınızı ve masa başında oturma sürenizi tespit ediyor.

Ayrıca hem modern hem ergonomik olan en yeni model M1'in sol köşesinde iPhone benzeri bir ekran bulunuyor. Bu ekran masanın kontrol tablosu niteliğinde. Günlük istatistiklerinizi bu ekrandan takip edebiliyorsunuz. Örneğin masadan kalktığınızda kaç kalori yaktığınızı senkronize edeceğiniz fitness teknolojisi ile izleyebiliyorsunuz.

Stir Kinetic Desk teknolojisini yaratan JP Labrosse bu masanın diğer fitness aletlerine benzemediğini ancak bu masa sayesinde gün içinde sağlığınızı izleyebileceğinizi belirtiyor. Ancak internet üzerinden satın alabileceğiniz bu akıllı masa için 7,000 TL'den fazla bir bütçeyi gözden çıkartmanız gerekebilir!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber