Bilinmeyen kumpas tezgahları

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, TSK'ya yönelik kumpas faaliyetleri hakkında bugüne kadar bilinmeyenleri açıkladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2015 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilinmeyen kumpas tezgahları

MERT İNAN

Pekin, 2006-2011 yılları arasında TSK'nın en tepesindeki isimlere yönelik bizzat tanık olduğu karalama kampanyalarını anlattı:

Yaşar Büyükanıt'ı karalamak için haziran 2006'da cep telefonuma mesaj geldi. O dönem Ankara'da Tümen Komutanıydım. Bana gelen mesajın diğer üst rütbeli personele de gittiğini öğrendim. Mesajda, Büyükanıt'ın İbrani kökenli, Sabetay olduğu, birçok defosu bulunduğu ve Genelkurmay Başkanlığı'na mani olunması gerektiği yazıyordu.

Numaralar gizliydi

Mesajı sildikten 15 dakika sonra yeniden gönderildi. Oysa, Genelkurmay'ın verdiği cep numaraları gizli tutuluyordu. Kimin mesaj gönderdiğini bulamadık. Mesajlar büyük olasılıkla TİB içindeki bir grup veya cep telefonlarını kontrol eden yapı tarafından yollandı. Paralel yapı, Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı olmasını istemiyordu. Mesajı Genelkurmay'a rapor ettik. Ancak o dönem hem Emniyet'ten hem de MİT'ten gerekli yardım alamadık. GSM şirketinden de bilgi gelmedi. Büyükanıt'ın önü kesilmek isteniyordu. Ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Büyükanıt'ı bitirmeye yönelik girişimlere kulak asmadı ve arkasında durdu. O dönem TSK'da henüz tasfiye süreci başlamamıştı.

Başbuğ'a da aynısı yapıldı

Büyükanıt'a yapılanların aynısı İlker Başbuğ içinde sahneye konuldu. Başbuğ için de Sabetay olduğu, ağlama duvarı önünde ibadet ettiği şeklinde iddialar gündeme getirildi. 2008'de Başbuğ aleyhinde 6 sayfalık mektup geldi. Mektupta imza yoktu. 'İstihbarat Daire Başkanlığı' tarafından hazırlandığı iddia ediliyordu. İçeriğinde Başbuğ'un Genelkurmay'ın yapısı ve daire başkanlıklarını değiştireceği yazıyordu. Güya istihbarat başkanı olarak Başbuğ'u takip ettirip, neler yaptığını izletmiştim. Mektupla Genelkurmay karargahının İlker Paşa'ya cephe alması Büyükanıt ile Başbuğ'un arasının açılması amaçlanıyordu.

İsmail Hakkı Pekin kimdir?

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Ağustos 2007'de Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevine atandı. 5 yıl boyunca bu görevde kalan Pekin, Ergenekon davası ile birleştirilen 'İnternet Andıcı' davası kapsamında 5 Eylül 2011'de tutuklanarak cezaevine konuldu. 2012'de Korgeneral rütbesiyle TSK'dan emekli olan Pekin, 5 Ağustos 2013'te tahliye edildi.

Kozmik Oda'dan evrak aşırıldı

2009'da 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun, arayarak 'İsmail, bazı duyumlar aldım. Emekli olduunca dava açıp, tutuklayacaklarmış' dedi. O dönem kozmik odadan evrakların aşırıldığı yönünde ihbarlar vardı. Kozmik odaya bakılsa ve eksik evraklar tespit edilse içimizdeki İrlandalılar'ı tespit edebilirdik. Kozmik odadan çıkartılan seminer evraklarıyla sahte CD ve evraklar hazırlayacaklarını düşünemedik.

İhbarlar 20 gün öncesi geliyordu

Poyrazköy kazılarından 20 gün önce bölgeye birileri tarafından silah gömüldüğüne dair ihbar aldık. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı'na durumu bildirdik. Araştırma yapıldı ancak sonuç çıkmadı. Aslında her kumpastan en az 20 gün önce ihbar geliyordu. TSK hakkında isimsiz, imzasız ihbar mektupları, MİT kanalıyla bize teslim ediliyordu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın döşemelerinde savcı Fikret Seçen tarafından gizli evraklar bulunmuştu. Bu evrakları döşemelerin altına kimin koyduğuna dair bilgiye ulaşamadık. İçeriden birileri bunu yaptı ve harddiskin içine sahte bilgileri yerleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber