Mamak kök hücrede ülkemizi bir adım ileri taşıyacak

Türkiye'yi kök hücre araştırmalarında dünyadaki sayılı merkezlerden biri haline getirecek olan Türkiye'nin ilk kök hücre enstitüsünün yapımı hızla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2015 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Mamak kök hücrede ülkemizi bir adım ileri taşıyacak

Protokolüne geçtiğimiz yıl Mamak Belediyesi ile Sağlık Bilimleri İleri Teknoloji Araştırma Vakfı'nın imza attığı ve Türkiye'ye kök hücrede sınıf atlatacak olan enstitünün proje alanı 60 bin metrekare. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Böyle önemli ve stratejik bir yatırımı ilçemize, ülkemize kazandırıyor olmaktan çok mutluyuz. Kök hücre tedavileri modern tıpta her geçen daha da önemli hale geliyor. Üniversite tamamlandığı zaman kök hücrede çok detaylı çalışmalar yapılabilecek. Hem stratejik hem ekonomik olarak ülkemize tıp alanında çok şeyler katacak olan bu enstitü hızla tamamlanarak faaliyete geçecek" dedi.

KÖK HÜCREDE EN İYİ MERKEZLERDEN BİRİ OLACAK

Kök hücre araştırma merkezinde mühendislik, yaşam bilimleri ve tıp fakülteleri, farmakoloji, biyokimya, genetik, ilaç geliştirme, medikal cihaz teknolojileri, medikal jeoloji ve hücre tedavileri gibi bölümler bulunacak. Ayrıca merkezde dünyanın en gelişmiş temiz odalarından birisi yapılacak. Ülkemizde Trabzon ve İstanbul'da olmak üzere iki tane ruhsatlı temiz oda bulunuyor. Bu merkezlerden farklı olarak burada kök hücre çalışmalarının yanı sıra adacık hücre çalışmaları da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber