Havalar nasıl olacak?

Hava sıcaklığı, ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Ankara, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Karaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesismlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan, Ulaşımda aksamalar, Yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber